Keskustaopiskelijat: Keskustan katsottava sivistyspolitiikan peiliin

Keskustaopiskelijat paaluttaa sivistyspolitiikan paluuta puolueen ytimeen, kun keskustan uudistamistyö vaalianalyysin muodossa alkaa. Järjestö toivoo viikonlopun puoluevaltuustolta rohkeaa ja reipasta otetta aloittaa keskustelu puolueen nykytilasta ja sen tulevaisuudesta. On samaan aikaan sekä palattava arvojen ja periaatteiden ääreen että otettava vahva tulevaisuusorientoitunut ote.

“Keskellä olo on haastava mutta tarpeellinen poliittinen voima Suomen kehitystä ajatellen. Tyytyminen vaalitulokseen tai puheenjohtajan syksyiseen vaihtoon ei voi olla vaihtoehto. Populismi ja ääriajattelu tarvitsevat vastavoimaksi rehellistä keskustalaista silmiin katsomista. Inhimillisyyttä, tasa-arvoa ja kykyä ymmärtää myös eriäviä mielipiteitä”, korostaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Satavuotisen historian huonoimmassa vaalituloksessa näkyy Keskustaopiskelijoiden mukaan myös uskottomuus keskustan koulutuspolitiikkaa kohtaan. Vaalikentillä keskusta ei kyennyt profiloitumaan koulutuksen puolestapuhujana. Koulutusleikkausten varjo näkyi uusienkin ehdokkaiden kohtaamisissa. Moni väsymättömästi keskustan sivistyspolitiikan eteen työskennellyt edustaja tippui vaalipäivänä.

“Erityisen hiljaiseksi vetää sivistysvaliokunnan keskustalaisten jäsenten tippuminen eduskunnasta. Vaikka paikat jaetaan aina vaalien jälkeen, on keskustan toiminnassa nyt sivistyspoliittinen tyhjiö. Nyt on uuden luomisen paikka, onpa paikkamme sitten oppositiossa tai hallituksessa vastuuta kantamassa”, linjaa puheenjohtaja Piiparinen.

Keskustaopiskelijat pitää puolueen puheenjohtaja Juha Sipilän väistymistä ylimääräisen puoluekokouksen muodossa oikeana ratkaisuna, mutta on huolissaan puolueen sisäisen keskustelun tilasta. Keskustaopiskelijat on jo esittänyt, että puoluevaltuuston ja puoluekokousten välisenä keskustelufoorumina hyödynnetään sosiaalista mediaa. Nyt Keskustaopiskelijat edellyttää myös muilta runsaasti vallitsevaa keskustelukulttuuria ravistelevia avauksia. Kentän ääntä on kuultava myös suurien kokousten välillä. Niin voitot kuin tappiot koetaan yhdessä.

Lisätietoja:
Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat
puh. 0503897260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

KOL:n puheenjohtaja Auli Piiparinen.
Jaa tämä artikkeli