Mauri Pekkarinen Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden kunniajäseneksi

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden kevätkokous nimesi entisen puheenjohtajansa Mauri Pekkarisen yhdistyksen kunniajäseneksi.

Mauri Pekkarinen toimi Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana vuonna 1972 sekä edustajiston jäsenenä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa. Kansanedustajaksi Pekkarinen valittiin ensiyrittämällä vuonna 1979 vajaalla 8000 äänellä. Tästä alkoi viimeistään matka koko kansan Mauriksi.

Mauri Pekkarinen on ollut mukana rakentamassa kahdesti ydinpaikoilla keskustapuolueen uutta nousua, ollut neuvottelemassa ministerinä Suomen EU-jäsenyyden ehdoista sekä ollut rakentamassa ja puolustamasssa periksiantamattomasti keskustalaista aluepolitiikkaa.

Pekkarinen on toiminut muun muassa sisäasiainministerinä, kauppa- ja teollisuusministerinä sekä elinkeinoministerinä. Ministeripäiviä on kertynyt viidessä hallituksessa yhteensä 4438 – Suomen historian viidenneksi eniten.

– Jyväskylän Keskustaopiskelijat ovat ylpeitä alumnistaan. Lukuisten ansioidensa johdosta JOK haluaa muistaa politiikan maratoonaria, Mauri Pekkarista, ja kiittää häntä tähänastisesta tehdystä työstä ja vaikuttajan urasta, aina Jyväskylän Seminaarinmäeltä Arkadianmäelle ja Eurooppaankin asti, sanoo Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Lisätietoja: 

Arttu Laaksonen
puheenjohtaja
Jyväskylän Keskustaopiskelijat

arttu.laaksonen@gmail.com

Jaa tämä artikkeli