Auli Piiparinen: “En hae enää jatkoa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana”

Vuosi sitten tein päätöksen hakea toista vuotta Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. Päätöstä en ole katunut: tämä vuosi on ollut yhtä innoittava kuin oli ensimmäinenkin. Poliittinen tilanne on vienyt keskustan vaaleissa pääministeripuolueesta hallituksen kakkospuolueeksi, ja kerkesipä siinä ajatus oppositiostakin välissä käydä. Kun lasken omat vuoteni valtakunnan tason opiskelijapolitiikassa yhteen, on tämä vuosi jo neljäs. Nyt on minun aikani suunnata muualle ja antaa muiden ottaa ohjat käsiin maailman parhaan poliittisen liikkeen johdossa.

Keskusta on uuden taitteessa. Vuosi 2020 on puolueelle vaaliton vuosi ja avain liikkeen uudistustyöhön ja luottamuksen kasvattamiseen. Takana on historian huonoimmat tulokset kaikissa käydyissä vaaleissa vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen. Kevään 2021 kuntavaaleissa luottamus mitataan jälleen. Tekemistä sitä ennen riittää, mutta toivoa on. Rohkeuttakin, sitä uskon nuorkeskustan ylläpitävän.

Kuluvan vuoden tärkein tehtävä itselläni on vielä siivittää Keskustaopiskelijat edustajistovaalien poliittiseksi voittajaksi. Saada opiskelijoita kiinnostumaan keskustasta, ja lähtemään mukaan toimintaan. Keskustaopiskelijoille mikään vuosi ei ole vaaliton korkeakoulujen edustajistovaalien myötä. Erilaista työrauhaa on ensi vuonna kuitenkin luvassa myös meidän järjestön uudistamiseen. Siihen uudella johdolla on varmasti uusia eväitä.

Olen ollut päätöksestäni avoin liittohallitukselle ja kysyjille jo pidemmän aikaa. Nyt syyskauden alkaessa tuntui oikealta saumalta sanoa tämä julkisesti ääneen. Liittokokouksemme marraskuussa ansaitsee hyvän kilpailun luottamustoimipaikoista ja rohkean linjanvedon.

Minun polkuni vie vuoden alussa takaisin opintojen ääreen. Valmistuminen on pohja tulevaisuuden työelämälle ja politiikan teolle. Kotikuntani Leppävirran kuntapolitiikka pitää poliittisen nälän tyydytettynä. Keskustassa toimiminen kiehtoo tulevaisuudessakin vahvasti. Aika näyttää, missä roolissa. Vaiti en jatkossakaan tule olemaan ihmisoikeuksista, tasa-arvosta, sivistyksestä ja ympäristökysymyksistä.

Hallitusohjelmaa lukiessa hymyilyttää, kun bongaa sieltä Keskustaopiskelijoiden ajaman tavoitteen. Leveämmäksi hymy muuttuu, kun tajuaa puolueellamme olevan korkeakouluista vastaavan sivistysministerin salkun. YTHS:n laajentuminen ammattikorkeakouluopiskelijoille on kirjattu viimein lakimuutokseen, kiitos opiskelijapoliitikkojen ahkeran työn läpi 2000-luvun. Paljon on tehty. Nyt on uusien visioiden aika.

On ollut etuoikeus toimia näinä kahtena vuotena osana keskustan johtoporukkaa. Päästä ehdolle eduskuntavaaleissa, ja saada tuhansien ihmisten luottamus niin kansalta kuin kentältä. Välillä on oltu samaa mieltä, välillä eri mieltä. Kaikkien avauksien ja keskustelujen tahto on kuitenkin ollut keskustan paras. Suuremmat kiitokset sanon vuoden lopussa.

Kiitollisin mielin,

Auli Piiparinen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2018-2019

Keskustaopiskelijoiden liittokokous järjestetään 9.-10.11. Piiparinen toimii puheenjohtajana vuoden loppuun, ja uusi puheenjohtaja aloittaa kalenterivuoden alusta.

Share the Post:

Related Posts

7555 X Kiitos

Keskustaopiskelijat ry haluaa onnitella jäsentensä hyvistä tuloksista! Eurovaalit ovat ohi ja keskusta säilytti kaksi paikkaansa. Pikaisen analyysin perusteella on kuitenkin

Read More