JOKIN BLOGI: Tervetulleeksi toivotettu

Viime kesänä sain ilokseni tietää pääseväni opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. Koska Keskustan jäsenkirja löytyi entuudestaan, oli luonnollista lähteä heti mukaan Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden toimintaan. Tervetulleeksi JOKin jäseneksi minut toivotettiin jo ennen opiskelupaikan vastaanottamista.
Täyttäessäni liittymiskaavakkeen, Keskustaopiskelijat lupailivat nettisivuillaan minulle yhteiskunnallista kasvua, vaikuttamisen paikkoja ja elinikäisiä ystäviä. Odotuksissani asennoiduin varovasti siihen, että nämä voisivat toteutua.

Eniten yliopiston aloittamisessa viime syksynä pelotti juuri se, löydänkö ihmisiä keiden kanssa jakaa arjen iloja ja suruja, puhua ja puuhailla. Keiden kanssa voisin höyrytä politiikasta ja järjestötoiminnasta. Toiveisiin vastasi luvatun mukaisesti Jyväskylän Keskustaopiskelijat. Heistä löysin ihmisiä, joiden kanssa voin istua pitkälle iltaan puhumassa omista vahvuuksista ja heikkouksista, lähtökohdista, mahdollisuuksista, tulevaisuudesta ja unelmista – joiden kanssa kasvaa ihmisenä.

JOK on porukka, jossa mukana oloa ja tekemistä arvostetaan, hyvästä työstä kiitetään ja kehuja saa välillä nolostumiseen asti. Tätä ilmiötä en ole kokenut näin voimakkaasti missään muussa järjestössä. Varsinkin kiitoksen saaminen on voimavara, joka innostaa kekseliäisyyteen ja työteliäisyyteen. Se vahvistaa yhteisöllisyyttä ja luottamusta muihin.

Toiminnassa mukana olo on rohkaissut luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä. Olen oppinut itsestäni ja päässyt tekemään asioita, joita ei ajatellut osaavansa niin hyvin kuin osaa. Toiminnassamme huomioidaan kaikkien jäsenten kyvyt ja tahtotilat – vastuuta saa, mutta sitä ei tuputeta. Upeaa on ollut myös huomata että kokemusvuodet eivät mittaa kenenkään kyvykkyyttä vaan kaikille suodaan samanlaiset mahdollisuudet vaikuttaa.

Ihmiset muodostavat tämän järjestön. Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden jäsenistä on muodostunut minulle paitsi aateperhe opiskelijapolitiikan parissa, myös turvaverkosto ja iso joukko ystäviä. JOK muodostaa turvallisen yhteisön, jossa voi olla täysin oma itsensä kaikkine ominaisuuksineen. Olen ylpeä siitä, että saan toimia Keskustaopiskelijoiden aktiivisena jäsenenä ja näin ollen tehdä työtä opiskelijana opiskelijoiden hyväksi.

Tulevina opiskeluvuosina tahdon olla osaltani toivottamassa yhä uudet Keskustaopiskelijat tervetulleiksi mukaan toimintaan. Ottaa heidät vastaan iloiten ja innostaen, kuten minutkin viime syksynä, ja muistuttaen, että sivistyksen lipun liehuessa korkealla, liputamme myös yhteisöllisyyden, yhdenvertaisuuden ja ystävyyden puolesta.

Iida Hämäläinen
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja

Iida Hämäläinen
Share the Post:

Related Posts

7555 X Kiitos

Keskustaopiskelijat ry haluaa onnitella jäsentensä hyvistä tuloksista! Eurovaalit ovat ohi ja keskusta säilytti kaksi paikkaansa. Pikaisen analyysin perusteella on kuitenkin

Read More