Eveliina Leskelä: Yhdenvertainen yhteisö yltää ystävyyteen

Järjestöt tekevät mittaamattoman arvokasta työtä ystävyyden edistämiseksi, syrjäytymistä vastaan. Tätä työtä on syytä arvostaa etenkin näinä merkillisinä aikoina.

Kun itse noin kymmenen vuotta sitten liityin nuorisojärjestötoimintaan, veti minua vahvimmin mukaan lämpö ja yhteisöllisyys, mikä toiminnassa mukana olevista ihmisistä huokui. Vaikuttamismahdollisuudet kiinnostivat, mutta eniten halusin olla osa jotain, tuntea kuuluvani joukkoon. Tunteeseeni vastattiin ja pian huomasinkin, että uuden harrastuksen lisäksi olin saanut elämääni ystäviä, jotka jakavat samat arvot. Ystäviä, joiden seurassa koin oloni tervetulleeksi.

Ilman noita ystäviä en olisi tänään tässä, opiskelijajärjestön puheenjohtajana. Vaikka rivijäsenenä olo tuntui itsessään äärettömän arvokkaalta, kasvoi nälkä syödessä rohkaisevien ihmisten ympärillä. Ajan kuluessa eteenpäin tsemppaava yhteisö oli kasvattanut ujosta yläkoululaisesta arvonsa tunnistavan ja määrätietoisen vaikuttajan.

Keskustaopiskelijoiden uudistunut strategia tunnistaa yhteisöllisyyden arvon. Yksi kolmesta toimintaamme ohjaavista arvoista on nimetty osuvasti: Yhdenvertainen yhteisö. Sanoitettuna arvomme näkyy toiminnassamme niin, että keskustaopiskelijoille jokainen ihminen on arvokas. Olemme yhteisöllinen joukkue, jonka toimintaan jokainen on tervetullut. Edistämme ihmisenä kasvamisen edellytyksiä lähtökohdista riippumatta. Kaikessa toiminnassamme pyrimme toteuttamaan myös esteettömyyttä vahvistaaksemme yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Vaikuttaminen houkuttelee mukaan järjestötoimintaan, mutta lopulta ystävyys ja rakkaus sitoo vahvimmin tekemiseen kiinni. Tämä on syytä pitää tärkeimpänä mielessä erityisesti nyt, kun etäaika haastaa yhteisöllisyyttä äärimmäisyyksiin asti.

Eveliina Leskelä
Puheenjohtaja

Share the Post:

Related Posts