Keskustaopiskelijat: Koronapassi ja sassiin

Keskustaopiskelijat vaatii koronapassin kiireellistä käyttöönottoa opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Koronapassi edesauttaa yhteisöllisen opiskelun mahdollisuutta, vahvistaa sosiaalisia verkostoja sekä lisää yhdessäoloa ja terveysturvallisuutta.

Korkeakoulut avaavat pian ovensa, mutta opiskelijat elävät edelleen epävarmuudessa opintojen tulevaisuuden suhteen. Korona on pakottanut kampukset etäopetukseen ja sulkenut opiskelijat kotiin suorittamaan yksin. Yhteisöllisyys on kärsinyt, mikä entisestään heikentää opiskelijoiden mielenterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Tutkimusten mukaan korona-aika on uuvuttanut erityisesti uusia korkeakouluopiskelijoita, joiden opiskelutavat eivät ole kehittyneet ja verkostot huutavat tyhjyyttään. Jopa 70 prosenttia korkeakouluopiskelijoista koki opiskelun vaikeutuneen koronaepidemian aikana.

“Koronan vaikutukset tulevat näkymään vielä pitkään. Tarvitsemme heti nopeita ja tehokkaita ratkaisuja, joiden avulla korkeakoulujen toiminta ja opiskelijoiden elämänlaatu turvataan. Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään sukupolvea aikamme pahimmille vitsauksille, yksinäisyydelle ja syrjäytymiselle”, toteaa keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Keskustaopiskelijat uskoo vapauteen ja vastuuteen. Jokaisella opiskelijalla on vastuu sekä omasta itsestään että muista. Koronapassi mahdollistaa omien ratkaisujen tekemisen siten, että kansan kokonaisvaltainen terveys on turvattu ja toiminta on vastuullista. Se myös mahdolllistaa kansainvälistymisen ja vapaan liikkuvuuden jatkumisen, kunhan koronapassi toimii koko EU:n alueella. Emme voi pakottaa kaikkia opiskelijoita samaan muottiin, vaan vaadimme hallitukselta toimia vapauden ja vastuun periaatteen toteutumiseksi.

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli