Keskustaopiskelijat seisoo Ukrainan tukena

Keskustaopiskelijat seisoo yhdessä muun maailman kanssa vankasti Ukrainan ja sen kansalaisten tukena. Keskustaopiskelijat tuomitsee Venäjän aggressiiviset sekä kansainvalisen oikeuden vastaiset sotatoimet Ukrainassa, ja vaatii Venäjän hallintoa palauttamaan välittömästi rauhan Eurooppaan.

Keskustaopiskelijoiden ajatukset ovat Ukrainassa. Esitämme solidaarisuutemme kaikkia ukrainalaisia sekä erityisesti ukrainalaisia opiskelijoita ja nuoria kohtaan.

Eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt järjestävät yhdessä mielenosoituksen We Stand with Ukraine lauantaina 26.2.2022 Helsingissä. Keskustaopiskelijat tukee mielenosoitusta ja kannustaa osallistumaan siihen.

Keskustaopiskelijat korostaa, että tuomittavasta, järkyttävästä ja täysin epäinhimillisestä tilanteesta huolimatta sivistyksen lippua ei tule laskea alas. Suomen, Euroopan unionin sekä kansainvälisen yhteisön on toimittava tilanteessa määrätietoisesti eikä diplomatian tietä tule hylätä.

Lisäksi on syytä muistaa, että Venäjän hallinnon hirvittävät toimet eivät ole Venäjän kansalaisten tai venäjänkielisten suomalaisten syytä.

Hyökkäyssota Ukrainassa voi herättää huolta, pelkoa tai järkyttää mieltä. Omien ajatusten tai ahdistavien tunteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Esimerkiksi Mieli ry tarjoaa keskusteluapua: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin/. Kannattaa myös tutustua Suomen punaisen ristin tai Mieli ry:n ohjeistuksiin aiheesta.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen sanoin “Pysytään arjessa ja elämässä kiinni. Suomi on varautunut ja valmis.”

 

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

050 3897260
arttu.laaksonen@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli