Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden syyskokous: Valmiina vaalien supervuoteen 2023

Jyväskylän Keskustaopiskelijat orientoitui tulevaan vuoteen syyskokouksessaan 21.11.2022. Vuonna 2023 käydään sekä eduskuntavaalit, että edustajistovaalit suurimmassa osassa yliopistoja ja ammattikorkeakouluja. Opiskelijoiden äänestysaktiivisuus oli vuoden 2019 vaaleissa hälyttävän matala eikä edustajistovaalitkaan herätä suurta äänestysintoa.

— Vaalit ovat demokratian riemujuhlaa. Opiskelijapolitiikassa mukana olevan näkökulmasta äänestäminen on itsestään selvää. Nuoret ja opiskelijat eivät kuitenkaan koe vaikuttamista vaalien kautta omakseen. Tähän on saatava muutos, toteaa Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden väistyvä puheenjohtaja Iida Hämäläinen.

— On tärkeää, että opiskelijoiden ääni kuuluu laaja-alaisesti yhteiskunnan joka nurkassa. Keinoja vaikuttaa tulee lisätä ja osallistumisen kynnystä mataloittaa. Esimerkiksi äänestyspaikkojen tuominen mahdollisimman lähelle kampuksia olisi kokeilemisen arvoista, jatkaa Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden tuleva puheenjohtaja Irja-Ulriikka Valta.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat toivoo, että opiskelijat äänestäisivät aktiivisesti tulevissa vaaleissa. Samalla JOK rohkaisee opiskelijoita ehdolle niin eduskunta- kuin edustajistovaaleihin.

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden syyskokous valitsi hallituksen vuodelle 2023. Osaston johtoon nousee Irja-Ulriikka Valta ja istuva puheenjohtaja Iida Hämäläinen jatkaa hallituksessa varapuheenjohtajana. Hallituksen jäseniksi valittiin Urho Vartiainen, Arttu Laaksonen, Aada Ruhanen ja Valtteri Paakki.

 

Lisätietoja

Iida Hämäläinen
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2022
kiraiida.hamalainen(a)gmail.com

Irja-Ulriikka Valta
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2023

Jaa tämä artikkeli