Kepu, älä petä transihmisiä!

Keskustaopiskelijat on pöyristynyt uutisesta, jonka mukaan puolueen edustajat aikovat äänestää translakia vastaan jo sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, aiemmin hallituksessa sovitun vastaisesti. 

– Olemme järkyttyneitä siitä, että edustajamme ovat päättäneet halventaa puoluedemokratiaa. Keskustan periaateohjelmassa linjataan, että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia ja samanarvoisia. Periaatteemme jokaisen ihmisen arvokkuudesta on horjumaton. Translain uudistaminen on välttämätöntä ihmis- ja itsemääräämisoikeuksien toteutumisen kannalta, ja sitä vastaan äänestäminen ei missään tapauksessa toteuta tätä linjaa, kritisoi Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Olivia Löytänen.

Keskustan opiskelija- ja kaupunkikannatus on hälyttävän alhainen, ja on ollut sitä jo pitkään. Tiedämme, että ihmisoikeuskysymykset ovat erityisesti opiskelijoille ja kaupunkilaisille tärkeitä. Haluammekin kysyä edustajiltamme sosiaali- ja terveysvaliokunnassa:  jos näyttäydymme ihmisoikeusvastaisena puolueena, miten saamme koskaan opiskelija- tai kaupunkikannatuksemme nostettua nykyisestä montusta? 

Ymmärrämme, että translakiin liittyvät kysymykset ovat haastavia joillekin edustajillemme. Keskustaopiskelijat kunnioittaa erilaisia vakaumuksia, mutta näkee kuitenkin ensiarvoisen tärkeänä, että yhteisistä pelisäännöistä pidetään kiinni niin puolueessa kuin hallituksessa. 

– Emme halua puolueemme näyttäytyvän ihmisoikeusvastaisena, joten yksittäisten edustajien mielipiteet eivät voi ajaa keskustan linjojen yli. Vaadimme, että puolueessamme käydään keskustelua siitä, mitkä asiat jatkossa voivat olla omantunnon kysymyksiä, päättää Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Lauri Salo

Lisätietoja:

Olivia Löytänen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 050 389 7260
olivia.loytanen@kol.fi

Lauri Salo
Keskustaopiskelijoiden 1. varapuheenjohtaja
lauri.salo@kol.fi

Jaa tämä artikkeli