Kuopion Keskustaopiskelijat: Seisomme opiskelijoiden tukena!

Tiistaina 26.9. on aloitettu Itä-Suomen yliopiston valtaus, sekä Savonia-ammattikorkeakoulun huolenilmaus opiskelijoihin kohdistuvia leikkauksia vastaan. Kuopion Keskustaopiskelijat tukevat mielenilmauksiin osallistuvia opiskelijoita täysin ja allekirjoittavat opiskelijoiden huolen toimeentulon heikkenemisestä.

Korkeakouluopiskelijoiden erilaiset mielenilmaukset ovat selkeä merkki omaan toimeentuloon sekä tulevaisuuteen kohdistuvasta huolesta. Nykyisessä inflaation tilassa opintotuen indeksijäädytykset ovat epäinhimillisiä, ja lainapainotteisuuden lisääminen korkotilanne huomioiden on täysin epäoikeudenmukaista.

Opiskelijoilta leikkaaminen heikentää mahdollisuuksia kouluttautua taustasta riippumatta. Koulutustason periytyminen on Suomessa edelleen tutkittu tosiasia, ja nykyisen hallituksen ajama politiikka kaataa täysin edellisen hallituksen toimet tilanteen parantamiseksi. On myös muistettava, että kaikki korkeakoulutetut eivät ole niin sanottuja tulevaisuuden hyväosaisia, sillä myös useilta korkeakoulualoilta valmistuu osaajia matalapalkkaisempiin ammatteihin.

Hallitus kokoomuksen johdolla pettää omat vaalilupauksensa ja opiskelijat. Onko tosiaan opiskelijoiden toimeentulon heikentäminen ja velan tarjoaminen perusarjen pyörittämiseen kokoomuksen näkemys ”opiskelijoiden erityissuojelusta”?

Lisätiedot:

Joel Kohvakka

Puheenjohtaja, Kuopion Keskustaopiskelijat

joel.kohvakka@gmail.com

Jaa tämä artikkeli