Keskustaopiskelijat: Orpon hallitus luo Suomesta Nälkäpeli- yhteiskunnan

Keskustaopiskelijat ovat huolissaan Suomen tulevaisuudesta ja luokkayhteiskunnan paluusta. Suomen hallituksen tehtävä on ehkäistä jännitteitä ja luoda kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään elämään, nykyinen Orpon-Purran hallitus tekee täysin päin vastoin. Suomen nykyinen hallitus haluaa luoda Suomesta Nälkäpeli-yhteiskunnan.

Nälkäpelin universumissa valtio on jaettu pääkaupunkiin ja toinen toistaan köyhimpiin vyöhykkeisiin. Ihmiset elävät jatkuvassa nälässä eikä heillä ole mahdollisuutta ihmisarvoiseen elämään tai mielipiteen ilmaisuun vyöhykkeillä. Valtaapitävät ihmiset sen sijaan elävät yltäkylläisyydessä eivätkä piittaa lainkaan maassa vallitsevasta köyhyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Orpon hallitus on tulehduttanut työmarkkinatilanteen, rajaa lakko-oikeutta, hallituksen ministerit sekä edustajat maalittavat toimittajia, hallitus keskittää palveluita, ottaa pois kaikista köyhimmiltä ja antaa entistä enemmän parhaiten pärjääville. Hallituksen politiikka luo täten Suomesta luokkayhteiskuntaa ja ajaa 40 000 uutta suomalaista köyhyyteen (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö Soste, 2023). 

“Näillä toimilla ja politiikalla luodaan syvempiä kuiluja ihmisten välille eikä se ole oikein. Tässä ajassa Suomen hallituksen tulisi rakentaa yhtenäisyyttä eikä toimia kuten leffapahis.” Linjaa puheenjohtaja Soukkio.

Keskustaopiskelijat eivät hyväksy tällaista politiikkaa ja muistuttavat, että suurin osa hallituksen politiikan kärsijöistä ovat pienituloisia opiskelijoita ja nuoria. Tämä on kohtuutonta ja ylisukupolvinen ajattelu puuttuu kokonaan.

Lisätietoja:

Joonas Soukkio
puheenjohtaja

puh. 050 389 7260

sähköposti: joonas.soukkio(at)kol.fi

Jaa tämä artikkeli