Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat: Eheytyshoitojen kieltämisen aika on nyt!

Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat seisovat tiukasti Rikkomaton -kansalaisaloitteen takana, jonka tarkoituksena on kieltää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen “eheyttäminen”. Eheytyshoidoilla, joita ikävä kyllä Suomessa järjestetään, pyritään muuttamaan näiden vähemmistöjen identiteettiä. Eheyttämistoimintaa järjestetään mm. osassa kristillisiä herätysliikkeitä.

“Keskustanuoret vaativat näiden ihmisoikeuksien vastaisten hoitojen lopettamista, ja sitä, että eduskunta hyväksyy aiheesta tehdyn kansalaisaloitteen. Kenenkään seksuaali- tai sukupuoli-identiteetti ei ole “korjattavissa”, vaan jokaisella tulee olla itsemääräämisoikeus, ja jokainen tulee hyväksyä sellaisena kuin on. Puoskaroinnin ja väkivallan on loputtava”, muistuttaa Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapio.

Eheytyshoidoissa käytetään henkilöön kohdistuvaa henkistä ja mahdollisesti fyysistä väkivaltaa, joka täyttää pahoinpitelyn tuntomerkit. Hoidot eivät tieteelliseen tutkimukseen perustuen toimi, mutta aiheuttavat merkittäviä mielenterveydellisiä haasteita ja loppuelämän mittaisia arpia niitä kokeneelle yksilölle. 

“Eheytyshoidot ovat epäinhimillisiä ja traumatisoivia ideologisia synkkiä jäänteitä menneisyydestä”, huomauttaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Joonas Soukkio.

Eheytyshoitojen kieltämisen aika on nyt. Annetaan jokaiselle lupa olla sellainen kuin on, eikä lähdetä muuttamaan ketään ideologian varjolla. Toivomme todella jokaisen kansanedustajan äänestävän eheytyshoitojen kieltämisen puolesta.

Lisätietoja:

Jere Tapio
Keskustanuorten puheenjohtaja
040 760 9463

Joonas Soukkio
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
050 389 7260

Jaa tämä artikkeli