Parlamentaariset kiksit direktiivihimmelistä – Byrokratian viidakossa on kirveelle töitä

EU on monella tapaa erikoinen otus. Yksi sen mielenkiintoisimmista lajityypillisistä ominaisuuksista on sen tapa tehdä lainsäädäntöä. Sen päätöksenteon rakenne on uskomattoman monimutkainen. Voisin lyödä koska vain tonnin vetoa, ettei 80 % suomalaisista osaa selittää, miten lakeja ja asetuksia EU-tasolla päätetään. Kuitenkin EU vaikuttaa arkeemme valtavasti. Joidenkin arvioiden mukaan 80 % Suomen lainsäädännöstä saa alkunsa EU.:sta. Toiset taas sanovat luvun olevan alle 20 %. Oli niin tai näin, joka tapauksessa EU:n vaikutus Tavan-Taavin elämään on suuri. EU:ssa päätetään valtavan suurista ja valitettavan pienistä asioista. Ukrainan tukeminen sodassa barbaarista Venäjän kleptokratiaa vastaan on EU:lle oikean painoluokan nyrkkeilyottelu.

Pullonkorkkien muovisista kiinnikkeistä päättäminen taas on 32 000 virkamiehen koneistolle yhtä tarkoituksenmukaista kuin kärpäsen ampuminen kanuunalla. Kyseessä on kirjaimellisesti kahden gramman päätös. Tulevalla parlamenttikaudella EU-byrokratiaa on päättäväisesti vähennettävä, hallinnon fokusta kohdennettava isoihin asioihin ja päätöksentekoa saatava läpinäkyväksi. EU:n on kyettävä vastaamaan nopeasti ja päättäväisesti aikamme suuriin ongelmiin: Ukrainan sotaan, ilmastonmuutoksen, teknologiamurrokseen ja mielenterveyskriisiin. Näpertely on jätettävä sikseen. Hyvä nyrkkisääntö on tehdä päätökset niin lähellä ihmistä jota ne koskevat, kuin mahdollista. On aika purkutalkoiden, byrokratian viidakossa on kirveelle töitä!

Joel Taskila
eurovaaliehdokas
Keskustaopiskelijat ry

Share the Post:

Related Posts

Maurin eu-tunti

Tervetuloa kuuntelemaan legendaarista Mauri Pekkarista Keskustaopiskelijoiden webinaariin. Tilaisuudessa Mauri pohjustaa poliittista tilannetta ja vastaa kiperimpiinkin kysymyksiin. Linkki: https://meet.google.com/sqd-exzz-jsk

Read More

EU:lle oma yliopisto – EUniversity 

 En kannata koulutuspolitiikan valumista EU:n päätäntävaltaan. Kansallinen koulutuspolitiikka on erinomainen työkalu ratkaisemaan yhteiskunnan isoimpia haasteita, kuten talouden alijäämää. Talouden alijäämä

Read More