KOL: Hallitus tappaa maanpuolustushengen

 

KANNANOTTO

 

28.2.2012

 

KOL: Hallitus tappaa maanpuolustushengen

 

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) on huolissaan puolustusvoimiin kohdistuvien leikkausten vaikutuksista kansalaisten maanpuolustustahtoon. Hallituksen miljoonaleikkaukset alueellisesta maanpuolustuksesta ja asevelvollisuudesta vaarantavat koko suomalaisen puolustusdoktriinin uskottavuuden. Asevelvollisten leirivuorokausien määrä romahtaa alle sietokyvyn ja reserviläistenkin kertausharjoitukset vähenevät jo ennestään liian alhaisesta tasosta pohjamutiin. KOL näkee, että hallituksen tulisi voimakkaasti panostaa vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen tekemään työhön.

 

          Katainen ei selvästikään näytä kantavan huolta maanpuolustuksesta ja isänmaan asiasta, vaikka hänen puolueensa kokoomus on yleensä profiloitunut enemmän teräskypärän kuin rauhan kyyhkyn puolueeksi, toteaa KOL:n liittohallituksen jäsen Jaakko Mäki-Petäjä.

 

Vaikka koko läntistä maailmaa runteleva talouskriisi pakottaa Suomenkin tekemään kipeitä leikkauksia, niin KOL katsoo, että puolustusvoimia ei tulisi ajaa alas pelkästään ”fiskaalisista” syistä. Nyt tehdyt leikkaukset vaikuttavat kuitenkin vuosikymmenien päähän puolustuskykyä heikentävästi. Asevelvollisuuttaan suorittava varusmies on osa puolustusvoimia pisimmillään aina 60-vuotiaaksi asti, jolloin hän lopulta siirtyy niin sanotusta varareservistä siviiliin. Myös varusmiesajan ja lopullisen siviiliin siirtymisen välillä täytyy olla laadukasta koulutusta.

 

          Osittain välttämättömiä leikkauksia tulisikin kompensoida panostamalla vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen toimintaan. Samalla tuettaisiin horjuvaa maanpuolustushenkeä.  Vapaaehtoisuudella saataisiin kustannustehokkaasti torjuttua edes osa leikkausten negatiivisista vaikutuksista, linjaa KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

Lisätietoja:

 

Puheenjohtaja Petri Honkonen, 050-3897260, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

Liittohallituksen jäsen Jaakko Mäki-Petäjä, 050-4023286, makipeja(at)paju.oulu.fi

Jaa tämä artikkeli