KOL:n Honkonen: Vihreiden valtapeli vastuutonta

KANNANOTTO

 

7.3.2012

 

KOL:n Honkonen: Vihreiden valtapeli vastuutonta

 

Varsin erikoiset asiat näyttävät muodostuneen kynnyskysymyksiksi edellisessä ja nykyisessä hallituksissa mukana olleille vihreille. Vihreät ovat jopa väläyttäneet hallituksesta lähtemistä, jos Itä-Suomen vaalipiiriuudistusta ei saada toteutettua. Istuvassa hallituksessa pienetkin puolueet ovat ratkaisevassa vaa’ankieliasemassa.

 

      Kukaan ei kiinnitä huomiota tällaiseen poliittiseen vehkeilyyn, vaikka toisaalla vihreät väittävät olevansa avoimuuden ja reilun pelin puolue. On vastuutonta pelata tällaista valtapeliä, kun kehysriihessä tehdään kansallisesti elintärkeitä ratkaisuja, paheksuu KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

Edellisessä hallituksessa vihreät olivat hyväksymässä ydinvoiman lisärakentamista, vaikka he ovat perinteisesti olleet vakaasti sitä vastaan. Tällöin ei hallituksesta lähteminen tuntunut olevan tarpeellista. Myöskään uraaninlouhinta ei muodostu vihreille periaatteen kysymykseksi.

 

      Vihreille tuntuu sopivan, että uutta ydinvoimaa rakennetaan, mutta Itä-Suomen vaalipiirien yhdistämistä ei saa viivyttää, päivittelee KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

 

Lisätietoja:

KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen, puh. 050-3897260, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli