Keskustan nuorisojohtajat: Tasa-arvopolitiikalla näkymättömien rakenteiden kimppuun

Kannanotto

8.3.2012

Keskustan nuorisojohtajat: Tasa-arvopolitiikalla näkymättömien rakenteiden kimppuun

 

Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Petri Honkonen toivottavat kansainvälisenä naistenpäivänä onnea kaikille kauniimman sukupuolen edustajille.

 

Nuorisojohtajat ovat kuitenkin huolissaan yhteiskunnan tasa-arvo-ongelmista.

 

          Tasa-arvokehitys on ollut oikeansuuntaista. Puheissa heteronormatiivisen yhteiskunnan valtarakenteista ja patriarkaatin ylivaltaa uusintavasta politiikasta piilee kuitenkin totuuden siemen. Ei tarvitse osallistua kuin hetkeksi keskimääräiseen äijäporukan jutusteluun, niin huomaa, miten paljon asennepuolella riittää vielä tehtävää, kertoo KOL:n Honkonen.

Nuorkeskustalaisten mukaan kehitys lähtee liikkeelle arjesta ja kasvatuksesta. Perhe-elämästä ja koulutuksesta on tehtävä tasa-arvoisempaa.  Lapsen ei pitäisi joutua kohtaamaan arjessaan turhia, vailla tarkoitusta olevia sukupuolijakoja.

 

           Ei ole olemassa naisten tai miesten ammatteja, nuorten miesten armeijaa, ei poikien teknisen työn tai tyttöjen tekstiilityön tunteja, eikä isien ja äitien kotitöitä. Käytännössä nämä kaikki jaot ovat kuitenkin olemassa.  Näkymättömien rakenteiden poistamisesta on tehtävä tasa-arvopolitiikkamme kulmakivi, vaatii Keskustanuorten Kurvien.

Nuorisojohtajat vaativat erityistä tukea kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Suurimmassa hädässä ovat usein yksinhuoltajat, joista suurin osa on äitejä.

 

          Yksinhuoltajien tukemiseen on suunnattava lisää voimavaroja, jotta perheet pärjäisivät arjen keskellä. Meidän jokaisen on myös otettava suurempaa vastuuta lähimmäisistämme. Paras teko minkä naistenpäivänä voi tehdä, on tukea ystäväänsä tämän arjen askareissa, Honkonen vetoaa. 

 

 

Lisätietoja:

 

Antti Kurvinen, Keskustanuorten puheenjohtaja

Gsm 044-7514257, antti.kurvinen(at)keskustanuoret.fi

 

Petri Honkonen, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja

Gsm 050-3897260, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli