Tiedote: Keskustaopiskelijat korostavat työvoiman tarpeen ja koulutuksen laadun arviointia leikkauksia tehtäessä

Tiedote

 

28.5.2012

 

Keskustaopiskelijat korostavat työvoiman tarpeen ja koulutuksen laadun arviointia leikkauksia tehtäessä

 

Keskustaopiskelijat vaativat yhdessä toisten poliittisten opiskelijajärjestöjen kanssa lisäleikkauksia ammattikorkeiden aloituspaikkoihin. Aloituspaikkojen leikkaukset ovat välttämättömiä, jotta amk-koulutuksen laatu voidaan turvata ja tarvittavat säästöt tehdä. Nämä toimet ovat myös tarpeen paikoittaisen ylikouluttamisen suitsimiseksi.

 

– Aloituspaikkaleikkauksia ei tulisi tehdä juustohöyläperiaatteella, vaan niiden tulee pohjautua tarkkoihin arvioihin alueellisesta työvoiman tarpeesta, koulutuksen laadusta, tehokkuudesta ja työllistymisestä. Koulutuksen sivutoimintojen, kuten TKI-toiminnan tuloksellisuutta ei tule sitäkään unohtaa, vaatii KOL:n puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

Lisätietoja:

 

Puheenjohtaja Petri Honkonen, 050 3897260, petri.honkonen@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli