KOL: Koulutus ei ole pelkkä nuorten säilytyspaikka

Keskustan Opiskelijaliiton mielestä hallituksen aikomukset leikata koulutuspaikoista ja oppisopimuskoulutuksesta heikentävät Suomen kykyä pitää valtionvelka kurissa. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja leikataan maakunnista, huolimatta useiden alueiden suotuisasta työpaikka- ja elinkeinokehityksestä. Ennakointeja ei ole huomioitu.

 

– Hallitus ottaa ensivuonna lisävelkaa 7 miljardia. Koulutukseen satsaamalla pystyisimme takaamaan palvelut ja samalla pitämään valtionvelan kurissa. Osaavan työvoiman saaminen on edellytys elinkeinoelämän virkistymiselle, tätä ei opetusministeri Gustafsson tunnu ymmärtävän, harmittelee Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Petri Honkonen.

 

Hallitus tiedostaa työvoimapulan, mutta ei tee toimia siihen suuntaan. Koulutus on muutakin kuin tapa luovia ikäluokkia tietyn elämänvaiheen läpi. Koko Suomessa tarvitaan osaavaa työvoimaa, jotta Suomi pystyy nousemaan. Koulutuksesta leikkaaminen on väärä tapa tehdä säästöjä. Sosiaalidemokraateilta näyttävät viime laman opit unohtuneen.

 

– Kotiseutukunnallanii Ylä-Savossa vientiteollisuudella menee hyvin. Teollisuuden vienti on vahvempaa kuin muualla maassa ja maakunnassa keskimäärin. Tulevaisuuden haasteena on kuitenkin osaavan työvoiman saanti, nyt kun toisen asteen ammatillisia koulutuspaikkoja saneeraataan roimalla kädellä maakunnista, toteaa Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtaja Juha-Pekka Rusanen.

Lisätietoja

 

Petri Honkonen

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja

petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

(050 389 7260)

Juha-Pekka Rusanen

Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtaja

 

Jaa tämä artikkeli