TIEDOTE: Keskustan nuorisojohtajat: Gustafsson tekemässä Suomesta osaamisen banaanitasavaltaa

Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Petri Honkonen antavat täystyrmäyksen hallituksen suunnitelmille leikata tuhansia ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja.

Nuorisojohtajien mielestä koulutuksesta karsiminen heikentää suomalaista osaamista sekä lisää työttömyyttä.

– Olemme onnistuneet luomaan susien keskelle syrjäiseen pohjoiseen osaamiseen ja työntekoon perustuvan menestystarinan, josta voimme olla ylpeitä. Nyt ministeri haluaa tehdä Suomesta jälleen periferian ja työntää nuoret syrjäytymiskierteeseen, Honkonen kauhistelee.
Nuorkeskustalaisten mielestä Suomen hyvinvointi ja kilpailukyky perustuvat vahvaan ammatilliseen osaamiseen. Nykyisistä leikkaussuunnitelmista on luovuttava, jonka lisäksi ammatillista koulutusta on kehitettävä sisällöllisesti tulevaisuuden työmarkkinoita silmällä pitäen.

– Onko hallituksen vaihtoehto palkkojen leikkaus ja työntekijöiden aseman heikentäminen, kun perinteisestä vahvuudestamme eli ammatillisesta osaamisesta halutaan luopua? Vai ovatko Gustafsson ja kumppanit heittäneet pyyhkeen kehään nousevien talouksien puserruksessa tehdessään Suomesta pohjoisen omaa banaanitasavaltaa, ihmettelee Kurvinen.
Ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi Kurvinen ja Honkonen vaativat yksityisen ja julkisen sektorin kanssa yhteistyössä tehtävää osaamissuunnitelmaa, jossa määritellään alueelliset mahdollisuudet ja niiden hyödyntämisen vaatima koulutustarve.

– Pienenä maana meillä ei ole varaa olla käyttämättä potentiaalimme. Suomi ja sen alueet on pelastettava osaamisvajeelta kasvun tielle, nuorisojohtajat vaativat.

Lisätietoja:

Antti Kurvinen, Keskustanuorten puheenjohtaja
Gsm 044-7514257, antti.kurvinen(at)keskustanuoret.fi

Petri Honkonen, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja
Gsm 050-3897260, petri.honkonen(at)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli