TIEDOTE: Turun Keskustaopiskelijat: Koko Kollin Kentsu liittohallitukseen!

Turun Keskustaopiskelijoilla on suuri ilo esittää puheenjohtajaansa Kenneth Sundbergia Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen. 20-vuotias Kenneth on kotoisin Varsinais-Suomen Aurasta ja opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa tradenomiksi toista lukuvuotta. Osana opintoja sekä opiskelun ohella Kenneth toimii tiimiyrittäjänä Osuuskunta Miilussa. Kenneth on Salon kampuksen opiskelijalehti Salaman päätoimittaja ja perustajajäsen.

Vaikuttajan taival ei ole Kennethillä pitkä, mutta sitäkin antoisampi. Hän on kotikunnassaan Aurassa vapaa-aika ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja sekä on toiminut TuKo:ssa puheenjohtajana kesästä lähtien. Lisäksi hän vaikuttaa omalla kotiseudullaan paikallisen nuorkauppakamarin toiminnassa. Tämän kaiken toiminnan lisäksi Kentsu on myös ”ihan nasta jätkä” ja sukkela verkostoituja.

Kenneth on rohkea ja määrätietoinen, hän panostaa kaikkeen tekemiseensä aina täysillä. Hän pohtii asioita laajasti monista näkökulmista ja kun hän ottaa jonkun työn hoitaakseen, niin voi luottaa että se tulee tehtyä perusteellisesti. Kentsu on hyvä tyyppi ja reilu kaveri!” näin sanailee Osuuskunta Miilun toimitusjohtaja Kaisa Aaltonen

Kennethin ennakkoluuloton, käytännönläheinen ja toisia innostava tapa toimia tuo takuulla uutta puhtia liittohallituksen pöydän ääreen.  Keskeisiksi teemoikseen Keskustan opiskelijaliikkeen parissa Kenneth nostaa inhimillisen koulutuspolitiikan, jonka keskiössä on yksilö, ei opiskelijat vaan opiskelija. Kenneth hakee myös muutosta kaavoihin kangistuneeseen massaopetukseen, niin ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa kuin toisella asteella:

”Opetuksessa ja opiskelussa kyse ei ole siitä kuka puhuu ja kuinka hyvin tai kuinka paljon luet, vaan siitä, että opiskelijoilla on innostava ja kannustava oppimisympäristö, missä voi oppia opettajan lisäksi myös toisilta opiskelijoilta.  Massaluennot ovat joskus tarpeellisia, mutta useasti aikansa elänyt tapa toteuttaa opetusta. Esimerkiksi projektityöskentelyllä ja kirjapiireillä opiskelija saa enemmän irti aiheesta sekä laajan näkökulmien kirjon niin kanssaopiskelijoilta kuin myös opettajilta. ”

Kenneth haluaa olla rakentamassa Keskustan Opiskelijaliitosta koko koulutaipaleen vahvaa edunvalvojaa ja kehittäjää. Eritoten Kenneth haluaa nostaa esille ammattikoulujen asiaa. Ammattikoulut ovat jääneet lukioiden varjoon vailla kehitystä sekä päivitystä nykyajan tarpeisiin. Itse ammattikoulusta merkonomiksi valmistuneena Kenneth tuntee asiat, joihin ammattikoulusektorilla täytyy paneutua.

”Kenneth tuo omalla korvaamattomalla ammattitaidollaan uusia, tärkeitä ja raikkaita näkökulmia KOL:n toimintaan. Hän on osoittanut osaavansa opiskelijapolitiikan salat. ”Kentsu” osaa ottaa muiden mielipiteet huomioon ja häneen voi luottaa kuin vuoreen. Hän on mies, jota KOL tarvitsee!” – Tuomas Ylitalo, KOL:n liittohallituksen jäsen 2013, Turun Keskustaopiskelijat ry, pj 2011-12

 

Lisätietoja:

Kenneth Sundberg
0400638755
kenneth.k.sundberg(at)gmail.com

Jaa tämä artikkeli