TIEDOTE: Lappeenrannan opiskelevat keskustalaiset: Aleksi Sairanen KOL:n liittohallitukseen

Lappeenrannan opiskelevat keskustalaiset esittää tuoretta varapuheenjohtajaansa Aleksi Sairasta KOL:n liittohallitukseen vuodelle 2014. 25-vuotias Sairanen opiskelee Saimaan ammattikorkeakoulussa konetekniikkaa kolmatta vuotta.                     

Nuoresta iästään huolimatta Sairasen kokemus politiikan saralta on vakuuttava. Kuluneen vuoden hän toimi Etelä-Karjalan Keskustanuorten johtokunnassa varapuheenjohtajana ja oli syksyllä aktiivisesti mukana Lappeenrannan opiskelevien keskustalaisten toiminnan uudelleenkäynnistämisessä. Tulevana vuonna hän jatkaa LOKn varapuheenjohtajana ja mukana keskustanuorten johtokunnassa sekä keskustanuorten edustajana Keskustan Karjalan piirihallituksessa. Jo viime edarivaaleissa Sairanen oli SAIKO:n Keskusvaalilautankunnan jäsen ja lisäksi toimii lasten ja nuorten hyvinvointilautakunnan varajäsenenä. Lisäksi hän on toiminut Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAIKO) hallituksessa tutor-vastaavana ja edustajistossa.

 ”Politiikkaan tulin mukaan vuoden 2012 kuntavaaleissa. Vähän yli vuosi takana ja ajoittain hyvinkin intensiivistä oppimista ja omaksi jutukseni olen todennut. Pyrinkin nyt haalimaan kaikkia mahdollisia kanavia mitä kautta voin maailmaa parantaa. Kliseistä mutta totta”, kuvailee Sairanen poliittista historiaansa.

Vahvuuksikseen KOLn tulevassa liittohallituksessa Sairanen luonnehtii seuraavasti: ”Uskon vahvasti tuovani erilaista näkemystä KOL:n hallitukseen AMK opiskelijana, sekä jossain määrin Suomeakin nähneenä. Viimeisien lukiovuosieni aikana tipahdin hivenen yhteiskunnan kelkasta syrjäytymisen ja masennuksen johdosta. Tämän takia nuorten/opiskelijoiden syrjäytymisen torjuminen on itselleni hyvin tärkeää ja korkeakouluilla on paljon kehittymisen varaa tätä ajatellen.”

Lappeenrannan opiskelevien keskustalaisten puheenjohtaja Miina Hurskainen uskoo vahvasti Sairasen menestykseen liittohallituksessa: ”Aleksi oli suurena apuna käynnistämässä LOK:n toimintaa syksyllä. Vaikka toimintamme Lappeenrannassa on vasta alussa, sitä suuremmalla syyllä haluamme näkyä KOL:n toiminnassa myös valtakunnallisella tasolla. Aleksin monipuolisesta kokemuksesta on varmasti suuri hyöty koko järjestön kehittämisen kannalta.”

Yhteen lauseeseen tiivistettynä Sairanen kiteyttää: ”Olen progressiivihörhö, jolle kehitys, ihmisen hyvinvointi ja luonto ovat lähellä sydäntä.” Mitä muutakaan Keskustan opiskelijaliitto tarvitsee?

 

Lisätietoja:

Aleksi Sairanen
Liittohallitusehdokas
044-2888150

Miina Hurskainen
Lappeenrannan opiskelevat keskustalaiset, pj.
0400-666698

Jaa tämä artikkeli