Hilkka Kemppi Keskustan Opiskelijaliiton johtoon

Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous kokoontui Joensuussa 15.-16.11.2014. Liittokokous valitsi Keskustaopiskelijoille uuden liittohallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin 26-vuotias Hilkka Kemppi Rovaniemen Keskustaopiskelijoista. Hilkka on toiminut pitkään opiskelijajärjestöissä mm. Rovaniemen Keskustaopiskelijoissa, Lapin yliopiston ylioppilaskunnassa ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa.

Liittohallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anniina Sippola Helsingistä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Marie Okkonen Joensuusta. Liittohallituksen jäseniksi valittiin Noora Hammar Rovaniemeltä, Aleksi Koivisto Vaasasta, Juha Pulkka Kuopiosta sekä Lauri Heikkilä Tampereelta ja varajäseneksi Jaakko Palvaila Jyväskylästä. ”Meillä on ensi vuodelle kasassa todella mahtava liittohallitus! Tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä vaalivuoden haasteisiin.” Liiton uusi puheenjohtaja suunnittelee.

Henkilövalintojen lisäksi liittokokous hyväksyi liiton kaupunkipoliittisen ja kansainvälisten asioiden ohjelman sekä liiton eduskuntavaaliteemat. ”Keskusta on koko Suomen puolue mutta kaupunkien asiat eivät näy puolueen politiikassa, eikä puolue siksi puhuttele kaupungissa asuvia keskustahenkisiä ihmisiä riittävästi. Kaupunkipoliittisella ohjelmalla haluamme antaa myös puolueelle sysäyksen tehdä enemmän kaupunkipolitiikkaa.” Kemppi linjaa.

Keskustaopiskelijoiden kenttä oli ollut aktiivinen sillä liittokokoukseen tehtiin 41 aloitetta, kun viime vuonna vastaava määrä oli 24. Erityisesti aloitteissa nousi esille huoli perheellisten opiskelijoiden toimeentulosta ja hyvinvoinnista. Kiivasta keskustelua herätti erilaiset yhdenvertaisuutta käsittelevät aloitteet. ”On hienoa nähdä miten innoissaan kenttämme on politiikan tekemisestä. Huoli perheellisten opiskelijoiden toimeentulosta on suuri ja perheellisten opiskelijoiden toimeentuloa tulee kohentaa ripeästi.” Kemppi vaatii.

Lisätietoja:
Hilkka Kemppi, 0400-181115, hkemppi@ulapland.fi

Jaa tämä artikkeli