Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten hallituslaiset: Meidän Keskustamme vaalii moniarvoisuutta ja yhdenvertaisuutta

10830569_1384994581791895_8842136263984358362_o.jpgAatteemme pohjautuu ihmisyyteen. Keskustan arvoissa peräänkuulutetaan sellaisia asioita, kuten yhteisöllisyys ja välittäminen, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Puolueemme visiossa haluamme olla edistyksellisiä. Maalaamme kuvaa hyvinvoivista kodeista ja Suomesta maailman parhaana maana lapsille ja perheille. Puoluekokouksessa hyväksyttiin aloite ”Seksuaalivähemmistöjä kohdeltava tasa-arvoisesti lain edessä” ja sillä viedään eteenpäin juuri näitä meille keskustalaisille tärkeitä arvoja.
 
Mitä tämä kaikki tarkoittaa, jos todellisuudessa töitä ihmisten tasavertaisen kohtelun eteen ei tehdä? Ja mitä se kertoo Keskustasta, jos suuret puheet eivät ole muuta kuin mustetta paperilla ja epämääräisiä merkkejä bittiavaruudessa? Ei voi olla liikaa pyydetty, että ihminen nähdään ihmisenä, eikä sukupuolena.
 
Tällä hetkellä lainsäädäntö ja monet erilaiset käytänteet erottelevat ja syrjivät ihmisiä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Suomessa jokaisen ihminen tulisi kokea saavansa olla sellainen mies tai nainen kuin luontevaksi tuntee. Halu määritellä liikaa, millaisia toiset ihmiset saavat olla on vahingollista niin yksilölle kuin koko yhteiskunnalle.
 
Meistä jokaisen tarvitsee aika ajoin tarkastella omia asenteitamme ja ennakkoluulojamme. Se on ainoa keino viedä Keskustan politiikkaa kestävään suuntaan. Sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen on askel kohti yhdenvertaisempaa, oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää Suomea. Toivottavasti Keskusta haluaa olla tällaisen kehityksen edistäjänä, eikä jarruna. Nyt on aika osoittaa, että Keskusta on vastuunkantaja.

Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten hallituslaiset:
Pj. Marie Okkonen, vpj. Sara Peltola, jäsenet Miriam Röpelinen, Juho Ikonen ja Ester Libba

Jaa tämä artikkeli