Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Seisomisen vallankumous Jyväskylän korkeakouluihin!

Jyväskylän Keskustaopiskelijat vaatii, että Jyväskylän korkeakoulujen hallitukset aloittavat istumista vähentävien käytäntöjen selvittämisen ja niiden toimeenpanon. Päivässä opiskelijalle voi kertyä yli kahdeksan tuntia luennoilla istumista, jonka päälle tulevat vielä itsenäisesti suoritetut opiskelut. Tavoitteena tuleekin olla istumisen radikaali vähentäminen. Esimerkiksi seisomatyöpisteitä sekä ammattikorkeakoulun että yliopiston kampuksilta löytyy vielä aivan liian vähän.

-Istuminen tappaa, sanoo Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Karila ja jatkaa: -liiallisen istumisen seurauksena esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit sekä kakkostyypin diabetes – jotka nykyisellään ovat jo tappavimpia kansantauteja – pesiytyvät opiskelijasukupolveen nuoresta lähtien.

Tulevaisuuden työvoimasta ja osaamisesta on pidettävä parempaa huolta. Opiskelijoita on neuvottava sekä ohjattava oman työskentelykyvyn ylläpitämisessä. Tämän tavoitteen saavuttamisessa on merkittävässä roolissa juuri työskentelytottumusten muuttaminen ja istumisen vähentäminen.

Lisätietoja:
Arttu Karila 040 829 7072 arttu.j.e.karila(at)student.jyu.fi
Puheenjohtaja

Jaa tämä artikkeli