Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Palvaila liittohallitukseen

Jyväskylän Keskustaopiskelijat esittää 21-vuotiasta Jaakko Palvailaa Keskustaopiskelijoiden liittohallitukseen. Sysmäläislähtöinen Palvaila opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä ja on aktiivinen jäsen Jyväskylän Keskustaopiskelijoissa.

Palvailalle on kertynyt vuosien varrella koulutuspoliittista osaamista niin Suomen Lukiolaisten Liitosta kuin kotikuntansa kunnallispolitiikasta, jossa Palvaila vaikuttaa sivistyslautakunnan jäsenenä ja varavaltuutettuna. Lisäksi hän toimii Hämeen Keskustanuorten varapuheenjohtajana. ”Koulutuspolitiikka on ollut lähellä sydäntä aina siitä asti, kun jouduin puolustamaan pienten lukioiden asemaa Lukiolaisten liitossa. Nyt olen päässyt tutustumaan omakohtaisesti yliopisto-opiskelijoiden kohtaamiin ongelmiin, kuten opintotuen riittämättömyyteen täysipäiväiseen opiskeluun ja harrastamiseen sekä etäopintojen hankaluuteen.”, Palvaila toteaa. ”Haluan olla osaltani raivaamassa näitä esteitä opiskelijoiden tieltä.”

Palvaila on myös huolissaan alueellisten erojen kasvusta väestön koulutustasossa. ”Monen opiskelijan tie katkeaa toisen asteen ja korkea-asteen siirtymävaiheessa. Harvenevan korkeakouluverkon ja täten kasvavien etäisyyksien vuoksi korkea-asteen opinnot ovat yhä useamman opiskelijan tavoittamattomissa: alueelliset erot koulutustasossa kasvavat jatkuvasti ja tämä tie on katkaistava. Tässä on ehdottomasti sellainen asia, mitä Keskustan Opiskelijaliiton tulee pitää vahvasti esillä.”

”Jaakossa olen saanut tutustua rehelliseen puurtajaan, jossa yhdistyy harvinaisella tavalla juurevuus, sivistyksenpalo sekä todellinen uudisraivaajan periksiantamaton asenne”, sanoo puolestaan Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Karila. ”Jaakko puolustaa rohkeasti periaatteitaan eikä pelkää lähestyä haastaviakaan asioita. Jaakosta KOL:n liittohallitus saakin todellisen sivistyspolitiikan asiamiehen, rakentavan kritiikin esittäjän, joka tarvittaessa pistää puheenjohtajankin tiukoille.”

Lisätietoa:
Jaakko Palvaila, jaakko.palvaila(at)gmail.com, puh. 040 762 9188
Arttu Karila, arttukarila(at)hotmail.com, puh. 040 829 7072

Jaa tämä artikkeli