Tiedote: Keskustan Opiskelijaliitto ylpeänä esittää: eduskuntaan kolme vanhaa puheenjohtajaa ja yksi oma äänikuningatar

Keskustan Opiskelijaliiton aktiivit rynnistivät eduskuntaan upealla äänipotilla, kun KOL:n ehdokas Katri Kulmuni ja kolme liiton entistä puheenjohtajaa nousivat nyt ensimmäistä kertaa kansanedustajiksi. Entiset liiton puheenjohtajat Antti Kurvinen, Petri Honkonen ja Marisanna Jarva ovat myös valmiita tulevan eduskuntakauden suuriin haasteisiin. 

Kaikki KOL-taustaiset edustajat ovat työllisyyden, yrittämisen ja koulutuksen puolustajia. Näistä asioista myös nykyinen liitto puhuu, joten omena ei ole pudonnut kauas puusta. Nykyliiton puhetta johtava Hilkka Kemppi toivoo, että uudet kansanedustajat ovat eduskunnassa yhtä rohkeita ajattelijoita ja kärsivällisiä kuuntelijoita, kun he ovat olleet Keskustan Opiskelijaliiton puolellakin.

Honkosen läpimenoa jännitettiin aivan viimeisiin ääniin asti, ja riemu oli valtava, kun Keski-Suomi sai uuden keskustalaisen kansanedustajan. Tulevaisuuden politiikkaa tekevä Honkonen johti Opiskelijaliittoa vuonna 2012.

KOL:n oma ehdokas ja Lapin ehdoton äänikuningatar Katri Kulmuni korosti kampanjassaan muun muassa kouluverkon saavutettavuutta. Osaamista tulee löytyä, jotta nuoret saadaan töihin kaikkialla Suomessa. Katri valittiin eduskuntaa Pohjoisesta. ”Meidän on kerta kaikkiaan toimittava sen mukaan, että lappilaisille nuorille löytyy töitä pohjoisestakin.”, Katri linjaa vaalikampanjassaan.

Kurvinen on toiminut Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana puolestaan vuonna 2009. Kurvinen tunnetaan Pohjanmaalla elinkeinojen, koulutuksen, kulttuurin ja peruspalvelujen puolustajana. ”Tällä vaalikaudella edunvalvontamme on epäonnistunut täysin. Olemme menettäneet mm. Lentosotakoulun ja paljon koulutuspaikkoja.”, Kurvinen huokailee kulunutta hallituskautta.

Suuresti ilahdutti myös nuorempien naisten nousu Oulun vaalipiirissä. Kainuun äänikuningatar Jarva johti KOL:a vuonna 2005. Jarva on työskennellyt viimeiseksi koordinaattorina opiskelijoiden yrittäjyyden aktivoimistehtävissä Kajaanin ammattikorkeakoulussa, joten side Keskustan Opiskelijaliittoon on ollut edelleen vahva.

Nuoret keräsivät suuria äänipotteja läpi menneiden lisäksi myös muualla Suomessa. ”Tämä nuorten vaalivoitto olkoon muistutus myös keskustalle siitä kuinka tärkeää on ottaa nuoria ehdokkaita mukaan listoille.”, toteaa Hilkka Kemppi.

”Haluamme onnitella uusia ja rohkeita tulevaisuuden tekijöitä ja samalla osoittaa liiton luottamusta näiden jo politiikassa kokeneiden edustajien hallitustaipaleelle. KOL opettaa talon tavoille – johtajuustaitoja, kärsivällisyyttä ohjelmatyöhön, tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen ja tarkastelemaan koulutusta suuressa kuvassa. Nyt on tekojen aika.”, toteaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Hilkka Kemppi,
hilkka.kemppi@keskustaopiskelijat.fi
+358 (0)50 389 7260 

Jaa tämä artikkeli