Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja: Keskusta on hylännyt koulutuspoliittiset linjansa

Keskustan puoluekokous kokoontui viime kesänä päättämään puolueen linjasta. Harva uskoi, että päätöksillä ei olisi mitään merkitystä silloin, kun Suomessa toimii keskustavetoinen hallitus. Sipilän hallitus esittää pakollista 1500 euron lukukausimaksua kaikille EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta saapuville korkeakouluopiskelijoille, vaikka puoluekokouksen päätöksen mukaan maksujen tuli olla korkeakouluille vapaaehtoisia.

”Pakolliset     lukukausimaksut tulevat hyödyttämään vain paria isoa korkeakoulua mutta maakuntien korkeakouluissa maksut romahduttavat kansanvälisten hakijoiden määrän ja siten niiden kansainälistymisen. Miten Keskustan ministerit voivat seisoa tämän esityksen takana? Se on täysin ristiriidassa puolueen linjan kanssa”, Keskustaopiskelijoiden Kemppi ihmettelee.

Puoluekokous ei ainoastaan linjannut että mahdollisten lukukausimaksujen tulisi olla vapaaehtoisia, vaan että ennen lakimuutoksen tekoa olisi selitettävä, miten lukukausimaksut vaikuttaisivat Suomen kansantalouteen ja huoltosuhteeseen. Nyt hallituksella ei ole esittää mitään vaikutusarviointia eikä esitys siltäkään osin ole Keskustan linjan mukainen.

”Voiko     todella olla, että keskustavetoinen hallitus täysin ohittaa keskustalaiset linjat? Onko puolueen linjauksilla enää mitään merkitystä jos jopa puoluekokous voidaan tällä tavalla ohittaa? Kuka kelkan on kääntänyt ja millä valtuuksilla”, hämmästelee Kemppi.

Lisätiedot:
Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi:
hilkka.kemppi@keskustaopiskelijat.fi
050 389 7260

 

Kuvankaappaus puoluekokouksen päätöksestä:
Lukukausimaksut puoluekokouspäätös.jpg

Jaa tämä artikkeli