Kuopion Keskustaopiskelijat: Pulkka Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi

Kuopion Keskustaopiskelijat esittää entistä puheenjohtajaansa Juho Pulkkaa Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi vuodelle 2016. Iisalmesta kotoisin oleva 25-vuotias Pulkka opiskelee Kuopiossa, joskin korkeakoulukaupunkina myös Jyväskylä on tullut hänelle tutuksi.

Opinnoissaan Pulkka tankkaa Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella tietoutta terveystaloustieteessä sekä tekee yhteiskuntapolitiikan gradua Jyväskylän yliopistoon. Kahden koulun kasvattina hänellä onkin näkemystä korkeakoulukentän hienoisista vivahteista ja eroista.

Mitä politiikkaan tulee, niin sen saralla Pulkka on ehtinyt toimimaan jo monella tasolla ja ulottuvuudessa. Aatteellisen järjestökentän kokemusta löytyy niin Keskustanuorista, Opiskelijoista kuin itse puolueen puolelta. Kuluvana vuonna Pulkka on toiminut Keskustan Opiskelijaliiton liittohallituksessa ja luotsannut Keskustan Iisalmen kunnallisjärjestöä, jonka puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2013 alkaen. Järjestökentän lisäksi Pulkka on toiminut kotikaupungissaan Iisalmessa kunnallisissa luottamustehtävissä vuodesta 2008 lähtien.

Korkeakoulupolitiikka – Keskustan Opiskelijaliiton leipälaji – on tullut Pulkalle vuoden 2015 aikana varsin tutuksi, kun hän on toiminut Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja nähnyt korkeakoulukentän mullistukset ja koulutuslupausten pettämiset. ”Me tarvitsemme entistäkin ponnekkaampaa opiskelijavaikuttamista, jotta opiskelijoiden asema säilyy edes säällisenä jatkossa,” toteaa Pulkka.

Kahden yliopiston kasvattina Pulkka tiedostaa oppilaitosten erot, mutta näkee eroissa myös mahdollisuuksia kehitykseen. ”Muilta voidaan oppia koulutustamme kehitettäessä. Paljon on vielä tehtävänä, jotta koulutus ja sen tuet terveydenhuollosta kirjastopalveluihin tukevat oikeasti opiskelijaa arjessaan ja sen myötä yhteiskuntamme tarpeita,” hän tiivistää.

”Pulkasta Keskustan Opiskelijaliitto saa osaavan ja toimeliaan varapuheenjohtajan. Pulkan monipuolinen kokemus kunnallis- ja opiskelijapolitiikasta tulee tarpeeseen nyt, kun koulutusleikkaukset alkavat pian näkyä. Keskustaopiskelijoiden tulee omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että koulutuksen taso ja opiskelijoiden asema Suomessa säilyy jatkossakin hyvänä.” toteaa KUKO:n puheenjohtaja Joonas Laitinen.

Pulkan mielestä tulevana vuonna ja siitäkin eteenpäin KOL:n on toimittava aktiivisesti osastoihin päin ja kannustettava aktiivejaan mukaan mm. tulevien vaalien myötä kuntapolitiikkaankin. ”KOL ei ole mitään ilman osastoja ja varapuheenjohtajat yhdessä puheenjohtajan kanssa saavat halutessaan aikaan positiivisen kierteen, joka näkyy ja kuuluu myös muille”.

Lisätietoja:

Juho Pulkka Joonas Laitinen
044-3814183 044-2591733
juho.pulkka@hotmail.com joonasla@student.uef.fi

Jaa tämä artikkeli