Rovaniemen Keskustaopiskelijat: Johanna Teijonmaa Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi

Rovaniemen Keskustaopiskelijat ry esittää 21-vuotiasta Johanna Teijonmaata Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi. Savonlinnasta kotoisin oleva Teijonmaa opiskelee oikeustieteitä kolmatta vuotta Rovaniemellä Lapin Yliopistossa.

Teijonmaa on ollut aktiivinen ja määrätietoinen toimija yliopisto- ja ainejärjestökentällä koko opintojensa ajan. Hän on toiminut kahden vuoden ajan ylioppilaskunnan edustajistossa ja tiedekuntaneuvostossa. Kuluvana vuonna Teijonmaa on toiminut ainejärjestönsä hallituksen puheenjohtajana ja Lakimiesliiton opiskelijavaliokunnan jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut Rovaniemen Keskustaopiskelijoiden sekä Lapin Keskustanuorten johtokunnissa.

– Kaksi vuotta todella tiivistä työskentelyä ainejärjestössämme sekä ylioppilaskunnan edustajistossa on opettanut minulle valtavasti. Koen, että nyt on aika valjastaa osaamiseni, tarmoni ja tahdonvoimani Keskustan Opiskelijaliiton käyttöön. Olemme kansakuntana haastavan tilanteen edessä ja myös opiskelijoita kirpaisevat koulutusleikkaukset ovat tosiasiaa. Tarvitsemme nyt ratkaisukeskeistä ja eteenpäin vievää koulutuspolitiikkaa. Keskustan Opiskelijaliiton asemaa tulee vankistaa puolueen koulutuspoliittisena asiantuntijana, jota on kuunneltava meitä opiskelijoita koskevissa päätöksissä, linjaa Teijonmaa.

– Johanna kykenee tarttumaan haasteeseen kuin haasteeseen. Kuluvana vuonna suuren ainejärjestön puheenjohtajana hänestä on kasvanut taitava ja ihmisläheinen johtaja. Olen myös ilolla seurannut edustajistossa hänen toimintaansa. Hänestä on kuoriutunut todellinen opiskelija-aktiivi, joka kykenee saamaan myös muista parhaat puolet esiin. Johannan kyky tehdä politiikkaa on parasta A-luokkaa, kiittää edustajiston entinen puheenjohtaja Mikko Lindroos.

Teijonmaan mielestä me-henki ja yhteisöllisyys tulisi tuoda vahvemmin myös koko opiskelijaliiton ja paikallisosastojen toimintaan. Paikallisosastot voisivat saada toinen toisiltansa voimaa ja vetoapua ja luoda yhdessä entistä parempia vaikutusväyliä.

– Varapuheenjohtajana haluaisin olla aktiivinen ja näkyä myös paikallistasolla osastojen tapahtumissa ja auttaa osastoja tärkeässä työssään. Uusien aktiivien rekrytointi ja jatkuvuuden turvaaminen paikallistasolla on varmasti suuri haaste useallakin paikkakunnalla, ja haluaisin antaa osaltani oman konkreettisen panokseni tähän työhön.

Liiton varapuheenjohtajan asemasta liittohallituksessa Teijonmaalla on selkeä kuva:

– Haluaisin olla tietenkin tukemassa puheenjohtajaa hänen työssään, mutta myös luomassa saumattomasti ja tehokkaasti yhdessä toimivaa liittohallitusta. Yhtenäisessä porukassa, jossa kaikki viihtyy ja saa äänensä kuuluviin, on voimaa!

Jaa tämä artikkeli