Turun Keskustaopiskelijat: Inkeri Kulmanen Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi

Turun Keskustaopiskelijat esittävät Inkeri Kulmasta Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi. Inkeri on määrätietoinen tahtonainen, joka ei jätä lupaamiaan asioita tekemättä. Kolmatta vuotta tradenomiksi opiskeleva Inkeri on yrittäjäperheen kasvatti ja itsekin yrittäjä. Poliittisella rintamalla hän on nopeasti kivunnut Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajiston varapuheenjohtajaksi ja Turun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi.

Kulmanen lähtee uudistamaan Keskustan Opiskelijaliittoa valtakunnan vaikuttavimmaksi poliittiseksi opiskelijajärjestöksi.

-Osastoissa on valtava potentiaali kunnallisessa ja alueellisessa vaikuttamisessa. Kol:n pitää panostaa vahvemmin osastojen perehdytykseen ja koulutukseen. Liitto ei ole mitään ilman elinvoimaisia osastoja, Kulmanen linjaa.

Kokemusta sekä varmuutta johtamiseen saanut Kulmanen lupaa antavansa liiton käyttöön koko ammatillisen osaamisensa.
 
-Tahdon tuoda liiton toimintaan enemmän suunnitelmallisuutta sekä johdonmukaisuutta. Toimijoiden vaihtuessa vuosittain tulee liitolta löytyä pidemmän aikavälin tavoitteita, jotka edistävät liiton kokonaisvaltaista kehittymistä. Lisäksi opiskelijaliiton sisäinen sekä ulkoinen viestintä kaipaa uudistuksia. Sisälläni asuva markkinointi-ihminen ei malta odottaa pääsevänsä hommiin, Kulmanen kertoo ja hymyilee.
Duualimallin käytännönläheisemmällä puolella opiskelevana hän visioi selkeitä uudistuksia yliopiston ja ammattikorkeakoulun välisen yhteistyön lisäämiseksi.

-Ammattikorkeakoulun ja yliopiston välinen vastakkainasettelu on tullut tiensä päähän. Yhdistämällä käytännön ja tieteen esimerkiksi opiskelijayrityksien muodossa luomme kasvualustaa uusille innovatiivisille yrityksille, Kulmanen sanoo.
Koulutusleikkauksista huolimatta Kulmanen näkee, että suomalaisella osaamisella ja tieteellä on tulevaisuus.

-Koulutuksemme elää eräänlaista murrosvaihetta, jota viimeaikojen taloudelliset leikkaukset eivät ole helpottaneet. Opiskelijalähtöisillä keinoilla tullaan kuitenkin hiomaan suomalainen osaaminen ja tiede taas hohtavaksi timantiksi, Kulmanen kertoo. 
Inkerin kyky keskustella ja kertoa mielipiteensä on ihailtavaa. Hän pystyy keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta, ja hänellä on aina tarjota virkistäviä ajatuksia. Inkeri on juuri sellainen sitkeä nainen, jota suomalainen politiikka tarvitsee, kertoo Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Sonja Raitamäki.

Lisätietoja:
Inkeri Kulmanen
Puh. 044 084 2629
inkeri.kulmanen@hotmail.fi

 
Jaa tämä artikkeli