Vaasan Keskustaopiskelijat: Koivisto ehdolle Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaksi

Vaasan keskustaopiskelijat esittävät ähtäriläistä Aleksi Koivistoa keskustan opiskelijajärjestön puheenjohtajaksi. 21-vuotias Koivisto opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotiedettä kolmatta vuotta.

Jo yläasteikäisenä politiikkaan ja nuorisojärjestöihin lähtenyt opiskelijapoliitikko on toiminut Ähtärin kuntapolitiikassa, Vaasan opiskelijapolitiikassa sekä Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden että Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton liittohallituksissa. Tänä vuonna Koivisto on toiminut  keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsenenä, ylioppilaskunnassa ja työskennellyt Vaasan kaupungilla.

– Tahdon lähteä tekemään töitä keskustaopiskelijoiden puolesta täydellä tarmolla. Keskustan Opiskelijaliiton tulee olla edistyksellinen, energinen ja yhteisöllinen sivistysjärjestö. Meidän opiskelijakentän osastoista löytyy loistavaa osaamista ja visiota tulevaisuuden Suomelle. Tehdään keskustaopiskelijoista puolueen ideapankki ja koulutuksen kehittäjä, toteaa Koivisto

Viime keväänä Koivisto toimi yhtenä keskustan nuorisotakuu-ohjelman taustatekijänä. Se oli keskustaopiskelijoilta tärkeä ponnistus, jotta nuorisotakuu otettiin mukaan Sipilän hallitusohjelmaan.

– Emme me halua opiskella itseämme työttömiksi. Meidän on saatava vienti vetämään, mutta myös korjattava koulutus- ja palvelujärjestelmän valuviat. On hyödynnettävä pääministeripuolueen asemaa ja tehtävä ratkaisuja nuorisotyöttömyyden ja akateemisen työttömyyden kitkemiseksi, vaatii Koivisto.

Koivisto haluaisi puheenjohtajana kiertää aktiivisesti kenttää, hyödyntää tehokkaasti sosiaalista mediaa viestinnässä ja tukea liiton taloutta varainhankinnalla. Viime vuonna hän pääsi itse viikoksi keskustaopiskelijoiden kautta tutustumaan keskustan eduskuntaryhmän kanslian työhön. Ehdokkaan mukaan pölyttyvä puolue tarvitsee tälläisiä uusia toimintatapoja, joilla osallistaa jäseniä mukaan.

Hallitusohjelman kovat koulutusleikkaukset ja valtion talouden tasapainottaminen iskevät kipeästi myös opiskelijoihin.

– Petyin koulutusleikkauksiin, mutta huutoitku ja raivo eivät auta. En halua, että jätämme 100 miljardin euron valtion velan meidän nuorten ja lapsiemme maksettavaksi. Meidän on nyt puolustettava monipuolista kouluverkostoa ja opintotukea, jotta jokaisella suomalaisella olisi mahdollisuus opiskeluun asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta. Meidän on tehtävä koulutuksen digiloikka piirtoheittimistä verkkotentteihin, päättää Koivisto.

– Aleksi on rohkea innostaja, jonka intohimoa vaikuttamiseen on ilo seurata. Vaasan Keskustaopiskelijat haluavat saada tämän tekijätyypin johtamaan ja kehittämään liittoamme ensi vuodeksi, toteaa Vaasan Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Henni Sippola.

Keskustaopiskelijoiden liittokokous järjestetään Rovaniemellä 13. – 15.11.

Lisätietoja:

Aleksi Koivisto, puh. 040-5091365
aleksi.koivisto@student.uwasa.fi

Henni Sippola

Jaa tämä artikkeli