Nuorkeskusta järkyttyneenä: Kokoomus on valmis jyräämään alueellisen tasa-arvon

Keskustanuoret ja -opiskelijat pitävät ihmeellisenä, että Kokoomus tuntuu olevan valmis perumaan hallitusohjelmassa allekirjoittamansa linjan SOTE-alueiden määrästä. Hallituspolitiikkaa tehdään yhdessä, jonka vuoksi alueiden määrä ei ole tullut Kokoomukselle yllätyksenä.

– Aluemäärään jumittuminen nyt päätöksentekohetkellä on kuin kiusantekoa. Nuorkeskusta ihmettelee jarruttamista erityisesti nyt, kun kyse on Suomen tulevaisuudelle merkittävästä uudistuksesta. Tällä uudistuksella halutaan turvata alueellinen tasa-arvo ja ihmisen oikeus palveluihin koko Suomessa, molempien liittojen puheenjohtaja Hilkka Kemppi toteaa.

Mitä kokoomus haluaa? Kokoomukselta on löytynyt vuoronperään hyvät perustelut 70 sote-alueelle ja nyt vain viidelle alueelle. Keskusta on esityksessään tullut vastaan jo hallitusohjelman kirjausta, jossa alueiden maksimimääräksi 19 itsehallintoaluetta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kokoomus on valmis lakkauttamaan useita SOTE –alueita puhtaan vallanhimon takia.

– Itsehallintoalueista puhuttaessa muodostetaan pohjaa kaikille hallituksen uudistuksille. Ilman koko Suomen kattavaa aluepohjaa on kestävää politiikkaa mahdoton tehdä. Mistä johtuu Kokoomuksen täydellinen muutosvastarinta? Myös puolueen omissa riveissä tunnutaan olevan montaa mieltä alueiden määrästä. Kuinka Kokoomuksen poliitikot voivat maakunnissaan puhua maakuntien puolesta, kun oma puolueensa tekee aivan muuta. Missä on edistys, missä on kansanvaltaisuus? Kemppi pohtii.

Keskustanuoret ja -opiskelijat rohkaisevat pitämään kiinni hallitusohjelman päätöksestä ja kannustavat Kokoomusta ajattelemaan alueellista hyvinvointia ja ihmisten oikeutta sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen.

Lisätietoja:

Keskustanuorten ja Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi
0503846820

Jaa tämä artikkeli