Jyväskylän keskustaopiskelijat : Viesti kaupungin päättäjille : Antakaa arvo myös opiskelijalle!

Opiskelijat ovat merkittävä osa Jyväskylän kaupunkikuvaa. Opiskelijakaupungiksi itseään mainostava Suomen Ateena ei kuitenkaan opiskelijoita ole juuri päätöksissään huomioinut. Kalliit bussiliput, maksullisiksi muuttuvat liikuntapalvelut, kuten ”Monnarin” kuntosali, sekä nykyisten palvelumaksujen nostot kielivät negatiivista viestiä kaupungin päättäjien suhtautumisesta opiskelijoihin. 

”Jyväskylän keskustaopiskelijat haluaa herättää keskustelua siitä, mikä on opiskelijoiden rooli tulevaisuuden Jyväskylässä. Jyväskylän korkeakouluista tulisi valmistua työvoimaa Keski-Suomeen. Tällä hetkellä opintojensa loppuvaiheessa olevat opiskelijat valuvat suurissa määrin kohti pääkaupunkiseudun työmarkkinoita” ,  toteaa Jyväskylän osaston puheenjohtaja Arttu Karila

Jyväskylän keskustaopiskelijat esittää, että Jyväskylän kaupunki tarjoaisi opiskelijoille paremmat mahdollisuudet harjoittelupaikkoihin, esimerkiksi kaupungin hallintoon tai viestintään. Jyväskylä ei saa olla vain välietappi opiskelijoiden elämässä, vaan kaupungin ja Keski-Suomen maakunnan tulisi laajemmin tarjota oman alan työmahdollisuuksia opiskelujen aikana sekä opiskeluvuosien jälkeen. 

”Opiskelijat tulisi huomioida paremmin kaupungin päätöksenteossa ja antaa meille enemmän arvoa jyväskyläläisinä. Meistä opiskelijoista kasvaa parhaassa tapauksessa veronmaksajia koko Keski-Suomeen. Osaava ja uutta tietoa luova työvoima on avain asemassa maakuntamme talouden nostamisessa ”, Karila jatkaa.

Lisätietoja

Arttu Karila 
Puheenjohtaja 
Jyväskylän keskustaopiskelijat ry.
+35840  829 7072

 

Jaa tämä artikkeli