Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous: Korkeakoulututkinnot vihdoin yhdenvertaiseen asemaan

Keskustan Opiskelijaliitto vaatii uudelta hallitukselta toimia suomalaisen tutkintojärjestelmän yhdenvertaistamiseen. Keskustalaisen pääministerin aikana luotu ammattikorkeakoulujärjestelmä on kehittynyt vuosien aikana ja ottanut roolia Suomen koulutusjärjestelmässä ja valmistuneet opiskelijat ovat löytäneet paikkansa työmarkkinoilla. Työtä järjestelmän kehittämisessä on kuitenkin vielä, on aika antaa ammattikorkeakoulutukselle sen ansaitsema arvostus.

·Suomi on Euroopan ainoa maa jossa tutkintojen kansallista viitekehystä ei ole otettu käyttöön. Muissa asioissa perinteisesti mallioppilaan lailla toiminut Suomi ei voi jättää näin tärkeää osaa Bolognan prosessia toteuttamatta, liittokokous toteaa.

Vaikka hakeutuminen korkeakoulusta toiseen pitäisi olla helppoa, asettavat yliopistot lähes aina ammattikorkeakouluopiskelijoille siltaopintoja maisteriohjelmaan siirryttäessä. On resurssien hukkaa kouluttaa jo yhden korkeakoulututkinnon tehnyttä lisää ennen seuraavan tutkinnon aloittamista.

·Jos todella haluamme, että koulutusjärjestelmämme toimii jouhevasti, tulee meidän varmistaa, ettemme hukkaa resursseja ylimääräisiin siirtymäopintoihin. Tutkintojen sisältöjen erilaisuus on vahvuus, meidän tulee vain tarkistaa, että osaamisen taso on yhdenvertainen. On korkeakoulujärjestelmän tehtävä varmistaa osaamisen taso, emme voi asettaa sitä vaadetta yksilölle, liittokokous toteaa.

Rovaniemen liittokokous hyväksyi Keskustan Opiskelijaliiton uuden koulutuspoliittisen ohjelman. Ohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

 
Jaa tämä artikkeli