Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Vähemmän kaljaa, enemmän hyvinvointia Ylioppilaskylään

Jyväskylässä lukuisat Kortepohjan Ylioppilaskylän rakennukset ovat menossa remonttiin ja anniskeluravintola Rentukan toiminta ajetaan alas kevään aikana. Tällä hetkellä pohditaan kuumeisesti, miten kiinteistöstä saadaan paremmin opiskelijoita palveleva. Tyhjiksi jääville tiloille tulisi löytää mielekästä käyttöä: uudelle baarille ei tunnu olevan tilausta tämän päivän opiskelijoiden keskuudessa.

Jyväskylän keskustaopiskelijat ehdottaa, että Rentukan yläkerta muutetaan opiskelijaravintolaksi ja alakertaan tehdään opiskelutiloja. Ylioppilaskylän noin 1800 asukkaasta riittää varmasti yhden opiskelijaravintolan asiakaskunnaksi. Terveellisen, sopuhintaisen ruoan syöminen tukee niin opiskelijan hyvinvointia kuin tämän kapenevaa toimeentuloa. Ravintola voisi olla auki muutaman tunnin päivässä, myös viikonloppuisin.

Rentukan alakerrassa on paljon vapaata tilaa, jonka voi valjastaa opiskelijoiden käyttöön. Opiskelu- ja ryhmätyötiloista on suuri pula yliopistolla ja yliopiston pääkirjaston aukioloajat koetaan joustamattomiksi. Rentukan tiloja voisivat käyttää myös aine- tai harrastejärjestöt kokousten ja tapahtumien järjestämiseen.

Jyväskylän keskustaopiskelijat toivoo, että Rentukka heräisi uudestaan eloon. Kaljan kittaaminen ei tunnu enää tyydyttävän 2010-luvun opiskelijaa, joten kannatamme yhteisöllisyyteen ja itsensä kehittämiseen kannustavaa ympäristöä 

Lisätietoja:

Klaara Tapper
puheenjohtaja
Jyväskylän Keskustaopiskelijat ry.
044-5858807

 
Jaa tämä artikkeli