Keskustan Opiskelijaliitto: Opintotuen leikkauksia kohtuullistettava!

Keskustan Opiskelijaliitto(KOL) on pöyristynyt selvitysmies Uusitalon raportissa esitetyn opintorahan leikkausten ja opintotuen opintopistevaatimusten korotuksen kohtuuttomuudesta. Opiskelijoiden toimeentuloon suunnitellut leikkaukset ovat historiallisen suuret, eikä keskustajohtoisen hallituksen pidä niitä toteuttaa.

-On väärin leikata korkeakouluopiskelijoiden tukea näin valtavaa määrää. Nyt kun tiedämme mitä leikkaukset opiskelijan arjessa todella tarkoittavat, on hallituksen kohtuullistettava opintotuen leikkauksia, vaatii puheenjohtaja Anniina Sippola.

Samaan aikaan hallitus leikkaa koulutuksesta ja toisaalta odottaa, että opiskelijoilla olisi mahdollisuus suorittaa enemmän opintoja kuin jo nyt joustamattomassa ja jäykässä järjestelmässä on mahdollista. Opintojen nopeuttaminen on mahdotonta, jos opintotuesta ja opetuksesta leikataan. Uusitalon esittämä 6 opintopisteen suoritusvaatimus myös heikentää opiskelijan mahdollisuuksia täydentää toimeentuloaan työnteolla ja syrjäyttäisi yhä useamman pois opintotuelta.

-Meidän on tuettava niitä, jotka tukea eniten tarvitsevat ja siirrettävä opiskelijat yleisen asumistuen piiriin. Tämä uudistus toisi leikkausten keskellä helpotusta erityisesti kalliiden asuntojen kaupungeissa asuville opiskelijoille. Opiskelijat on otettava mukaan perustulokokeiluun, jonka lopputuloksena tulee olla nykyaikainen sosiaaliturva jossa opiskelijat eivät enää ole toisen asteen kansalaisia, esittää Sippola.

Lisätietoja:
Anniina Sippola
KOL:n puheenjohtaja
050 389 7260 
anniina.sippola@keskustaopiskelijat.fi

 
Jaa tämä artikkeli