Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Terhi Ala-Keturi Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen

Jyväskylän Keskustaopiskelijat esittää hallituksensa jäsentä, 24-vuotiasta Terhi Ala-Keturia Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen.

Ala-Keturi opiskelee psykologiaa Jyväskylän yliopistossa kuudetta vuotta. Koko opiskeluaikansa hän on toiminut ainejärjestöaktiivina sekä oman asuinkohteensa asukastoimikunnassa, jossa hän on tällä hetkellä puheenjohtajana. Ala-Keturi on JY:n yliopistokollegion varaopiskelijajäsenenä toista kautta. Hän on myös asettumassa ehdolle kuntavaaleissa 2017 kotikaupungissaan Keuruulla.

-Terhi on toiminut Keski-Suomen nuorkeskustassa vuodesta 2013. KOL saisi hänestä idearikkaan tekijän, jolle ihmisyys ja yhteisöllisyys ovat sydämenasioita, Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Klaara Tapper sanoo.

-YTHS on saatava kaikkien korkeakouluopiskelijoiden yhteiseksi terveydenhoitojärjestelmäksi. Tulevaisuudessa on satsattava etenkin mielenterveystyöhön. Jyväskylän yliopistossa ei ole lainkaan oppilaitospsykologia, ja asiaan olisi saatava muutos. Pääteemanani on mielenterveys, sen edistäminen sekä mielenterveyden häiriöihin liittyvän stigmatisaation vähentäminen, Ala-Keturi linjaa.

-Myös opiskelijavaihto kaipaa lisää mielekkyyttä. Nykypäivän trendinä on pyrkiä valmistumaan tavoiteajassa, ja nykyisellään lukukausi tai -vuosi vaihdossa saattaa pahimmillaan hidastaa valmistumista yli vuodella. Oppilaitosten tulisi Suomessa pyrkiä siihen, että vaihtokohteiden opinnot saataisiin hyödynnettyä opiskelijoiden tutkinnoissa monipuolisemmin.

Lisätietoja:

Terhi Ala-Keturi
Ehdolla Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen
terhi.k.ala-keturi@student.jyu.fi

Klaara Tapper
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
klaara.tapper@gmail.com

Jaa tämä artikkeli