Keskustan Opiskelijaliitto: Juho Ikonen Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2017

Ikonen on 25-vuotias metsätieteiden opiskelija Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta. Metsäekonomiaan ja -politiikkaan keskittyvien opintojensa ohella hän on tänä vuonna toiminut ISYY:n hallituksen puheenjohtajana. Ikonen on vetänyt tiiviissä yhteistyössä hallituksen kanssa ISYY:n strategian päivitystä seuraavaksi viisivuotiskaudeksi. Ylioppilaskunta on ottanut rohkeita askeleita pitkän tähtäimen tulevaisuuden luomisessa opiskelijoiden hyväksi aloittamalla projektin ylioppilaskunnan omistamista opiskelija-asunnoista.

– Juho on osoittanut osaamisensa opiskelijoiden edunvalvonnassa vaikeinakin hetkinä vaiherikkaan vuoden aikana. Hän tekee töitä opiskelijoiden paremman tulevaisuuden eteen ihailtavalla tarmolla. SYL tarvitsee Juhon kaltaista vahvaa tekijää, luonnehtii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Anniina Sippola.

– Korkeakoulukentän rakenteellinen kehittäminen tulee todennäköisesti jatkumaan tulevanakin vuonna, ja samalla korkeakoulut joutuvat pohtimaan edelleen yhteiskunnallista asemaansa ja vaikuttavuuttaan. SYL:n tulee ensi vuonna nostaa korkeakoulutuksen vaikuttavuuden keskeisiä teemoja, joista yhtenä keskeisenä elementtinä on korkeakoulutuksen ja elinkeinoelämän kohtaaminen, Ikonen pohtii.

Suomen ylioppilaskuntien liitto kokoontuu liittokokoukseen 18.–19.11.2016 Espoon Korpilammella. Liittokokous käyttää liiton ylintä päätäntävaltaa ja valitsee kaksipäiväisessä kokouksessa liitolle puheenjohtajan ja hallituksen, sekä ottaa kantaa ylioppilasliikkeen ajankohtaisiin koulutus- ja sosiaalipoliittisiin asioihin.

Lisätietoja:
KOL:n puheenjohtaja Anniina Sippola
anniina.sippola@keskustaopiskelijat.fi
050 3897260

14964053_10209782580493657_1882476078_o

 

Jaa tämä artikkeli