Keskustan Opiskelijaliitto: Huoltajakorotus palautettava opintotukeen

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) vaatii päätöstä 100 euron huoltajakorotuksesta perheellisille opiskelijoille hallituksen puolivälintarkastelun yhteydessä.

KOL on huolissaan perheellisten opiskelijoiden taloudellisesta tilanteesta, kun opintotukileikkaukset tulevat voimaan ja opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin tulevana syksynä.

Leikkausten ja järjestelmän muutosten myötä perheelliset opiskelijat tulevat menettämään kaikista opiskelijaryhmistä eniten yhteiskunnan myöntämää rahallista tukea. Pahimmillaan perheellisten opiskelijoiden saama tuki saattaa laskea jopa 1000 euroa vuositasolla, muistuttaa KOL:n puheenjohtaja Arttu Karila.

Nykyisellään monet korkeakouluopiskelijat lykkäävät lastenhankintaa heikon taloudellisen tilanteen vuoksi. Tämän ongelman korjaaminen tulisi olla suomalaisen sosiaalipolitiikan keskiössä. KOL esittää avuksi huoltajakorotusta.

Perheiden tukeminen on aina ollut Keskustalle erityisen tärkeää. Huoltajakorotus olisi yksi askel kohti perheystävällistä korkeakouluopiskelua, muistuttaa KOL:n puheenjohtaja Arttu Karila.

KOL esittää, että huoltajakorotus olisi verovapaa ja yleiseen asumistukeen nähden etuoikeutettu tukimuoto. Huoltajakorotuksen tulisi olla suuruudeltaan vähintään 100 euroa, jotta syksyllä voimaan tulevien opintotukileikkausten ja etuusmuutosten negatiiviset vaikutukset perheellisten opiskelijoiden toimeentuloon saadaan kumottua.

Lisätietoja:

Arttu Karila
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto
puh. 050 3897260
arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli