Miksi olemme Keskustan Opiskelijaliitto – Hakukuulutus uraauurtavan periaateohjelman työryhmään

Mitä? Uusi periaateohjelma Keskustan Opiskelijaliitolle.
Miksi? Vanha periaateohjelma on vanha ja on tärkeää että jokainen KOL-polvi saa itse määritellä periaatteelliset lähtökohtansa.
Miten? 6-henkinen työryhmä tulee koostamaan periaateohjelman. Tärkeä apuväline ovat koko kentän keskustelut. KOL:n juhlavuoden kunniaksi periaateohjelmasta tehdään aiempiakin kunnianhimoisempi ja eteenpäin katsovampi!
Milloin? Haku päättyy 31.3. Työryhmä toimii pääosin huhti-kesäkuulla. Kesäkuulle olisi tarkoitus järjestää retriitti-muotoinen tapaaminen. Syyskuussa pitäisi olla jo valmis ohjelma osastojen tarkastettavaksi.

Keskustan Opiskelijaliitto on sivistysliberaali ja äärikeskustalainen opiskelijajärjestö. Näin liittoamme kuvailtiin vuonna 2010 kun Joensuussa hyväksyttiin liiton uusi periaateohjema.

Ohjelmahan ei enää ole uusi. On tärkeää että jokainen opiskelijapolvi liitossamme saa määritellä periaatteensa itse, määrittelee ne missä muodossa tahansa. Tärkeintä on jatkuva pohdinta ja keskustelu.

Nyt on tarkoitus määritellä KOL:n perimmäinen tehtävä uuden periaateohjelman muodossa. Ohjelman tekoon halutaan näkemyksiä, ohjeita ja toiveita koko KOL:n kentältä, mutta työn ideoimisesta, etenemisestä ja kirjoittamisesta päävastuun saa 6-henkinen työryhmä. Ryhmä tulee kokoontumaan sekä kasvokkain että etäyhteyksillä jokusia kertoja vuoden aikana. Loppukevät ja alkukesä tulevat olemaan ryhmän toiminnan aktiivisinta aikaa, sillä syyskuun aikana ohjelma pyritään saamaan lausuntokierroksille osastoihin. Liitto tulee myös järjestämään tapahtumiensa yhteyteen periaateohjelman kehittämiseen liittyvää ohjelmaa, sekä osallistamaan jäsenistöään muilla keinoilla.

Mihin suuntaan haluat viedä KOL:a? Minkälaisen panoksen haluat antaa tälle työlle? Miten KOL:n ideologiaa pitäisi mielestäsi kuvata? Työryhmään olisi hyvä saada mahdollisimman heterogeeninen joukko erilaisia keskustaopiskelijoita, jotta keskustelu ja yhteisten linjojen veto kokoaa yhteen mahdollisimman monia eri näkökulmia.

Paitsi että tulemme määrittelemään toimintamme ideologiset perusteet, tulemme uurauurtavasti lisäämään mukaan myös käytännön toimintamme periaatteet. Tässä apuna on myös liiton yhdenvertaisuustyöryhmän työ. Periaatteet on hyvä tietää sekä ideologisella, että käytännön toiminnan tasolla.

Olethan juuri sinä työryhmän tuleva jäsen? Hakuaikaa on 31.3. klo. 23.59 asti. Hakemukset lähetetään liiton varapuheenjohtaja, työryhmän puheenjohtaja Lauri Heikkilälle osoitteeseen lauriheikkila@windowslive.com ja mukaan mieluusti perustelut sille miksi juuri sinut pitää valita työryhmään. Lisäksi olisi hyvä saada mukaan jonkinlainen poliittinen CV tai muuta kertomusta siitä mitä kokemusta sinulla on KOL:n toiminnasta tai yleensä ideologisesta pohdiskelusta. Kerro myös ideasi sisällöstä mitä periaateohjelmalle haluat. Tärkeää on muistaa että pitkä kokemus KOL-toiminnasta ei ole ryhmän jäsenyydelle laisinkaan tärkein kriteeri! Mitä uudempi olet, sitä freesimpää näkemystä sinulla todennäköisesti on. Ryhmään halutaan heterogeeninen 6-henkinen porukka, sekä uusia että kokeneempia toimijoita eri opinaloilta, sukupuolijakauma ja muut tarvittavat tekijät huomioiden. Siispä hakemuksia kehiin!

Aateterveisin
Lauri Heikkilä, KOL:n 2. varapuheenjohtaja ja muu liittohallitus

Jaa tämä artikkeli