Kansanliike sivistyksen muutosvoimana: kiitos Keskustalle huoltajakorotuksesta!

Keskustan Opiskelijaliitto ja Keskustanuoret kiittävät Keskustaa huoltajakorotuksen läpiviemisestä. Huhtikuun puoluevaltuustossa nuorkeskusta vaati puolueelta periaatepolitiikan hengessä perheellisten opiskelijoiden ahdingon helpottamista opintotuen huoltajakorotuksen avulla. Puoluevaltuusto vaati selväsanaisesti tuloksia puoliväliriihestä ja puoluejohto vei tavoitteen maaliin määrätietoisesti.

Huoltajakorotus kuvastaa keskustalaista sivistyspolitiikkaa; se on köyhän asiaa opiskelijan arjessa ja kestävää perhepolitiikkaa. Oppilaitosten ovien tulee säilyä avoimena jokaiselle, elämäntilanteesta tai taustasta riippumatta.

Keskusta jättää päätöksen myötä perinnöksi opintotuen, jonka myötä perheelliset opiskelijat eivät ole enää opintotuen väliinputoajia. Perheelliset opiskelijat saavat päätöksen myötä 75 euron kuukausittaisen lisän opintotukeensa. Tämä on ennen kaikkea rakenteellinen uudistus. Nuorkeskusta korostaa kuitenkin, että työ opintorahapainotteisen opintotuen ja opiskelijoiden perustulon eteen jatkuu.
Lisätietoja:

 

Arttu Karila, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja, arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi, +358 50 3897260

Hilkka Kemppi, Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja, hilkka.kemppi@keskustanuoret.fi, +358 50 384 6820

Jaa tämä artikkeli