Kirjallinen kysymys kokoomukselle ja perussuomalaisille: Keskusta vaatii huoltajakorotusta – löytyykö hallituskumppaneilta tukea?

Kirjallinen kysymys kokoomukselle ja perussuomalaisille: Keskusta vaatii huoltajakorotusta – löytyykö hallituskumppaneilta tukea?

Keskustan puoluevaltuusto ilmaisi yksimielisen tukensa huoltajakorotuksen palauttamiselle opintotukeen eilen Tampereen puoluevaltuustossa Nuorkeskustan aloitteesta. Kannanotossaan kansanliike vaatii helpotusta perheellisten opiskelijoiden ahdinkoon. Suuri osa perheellisistä opiskelijoista elää köyhyysrajan alapuolella.

– Viikonlopun aikana Keskustan kenttä näytti, mitä tarkoittaa puheet keskustasta kansansivistysliikkeenä. Huoltajakorotuksessa yhdistyy keskustalainen sivistyspolitiikka, köyhän asia sekä kestävä perhepolitiikka, muistuttaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila.
 

Syksyn muutokset opintotuessa tarkoittavat keskimäärin noin sadan euron heikennystä perheellisten opiskelijoiden toimeentulossa.

– Opiskelijoiden toimeentulo tulee laittaa kiireesti kuntoon, sillä talous on yksi epävarmuustekijä, joka kannustaa opiskelijoita lykkäämään perheen perustamista. Väestöliiton mukaan turvallisin ensisynnyttäjän ikä naisilla olisi 20–25 vuoden iässä, mutta ensimmäisiä vauvoja saadaan keskimäärin kymmenen vuotta myöhemmin. Valtion tulisi kannustaa lastenhankintaan myös opiskeluaikana eikä ainakaan vaikeuttaa sitä, korostaa Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Hallitus kokoontuu tänään puolivälitarkasteluun Kesärantaan, jolloin sillä on tilaisuus osoittaa tukensa perheellisille opiskelijoille investoimalla huoltajakorotukseen vielä ennen ensi syksyn muutoksia opiskelijoiden toimeentuloon.

Kysymys kuuluukin: ovatko hallituskumppanit, Kokoomus ja Perussuomalaiset valmiita tukemaan perheellisten opiskelijoiden ahdinkoa huoltajakorotuksen avulla?

Lisätietoja:

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja,

Arttu Karila, arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi, +358 50 389 7260

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja,
Hilkka Kemppi, puheenjohtaja, hilkka.kemppi@keskustanuoret.fi , +358 50384 6820

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli