Nuorkeskustan Karila ja Kemppi: Sipilän näytettävä ovea fasistisille voimille

Keskustan ihmisyyteen pohjautuva aate- ja arvopohja eivät taivu yhteistyöhön ihmisvihamielisten ja fasististen voimien kanssa.

Keskustan Opiskelijaliitto ja Suomen Keskustanuoret vaativat neuvotteluiden aloittamista uuden hallituspohjan tekemiseksi. Keskustan ihmisyyteen pohjautuva aate- ja arvopohja eivät taivu yhteistyöhön ihmisvihamielisten ja fasististen voimien kanssa. Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja, Jussi Halla-aho osoitti sunnuntaina antamissaan haastatteluissa, että hän seisoo yhä kymmenen vuoden takaisten, ihmisarvon jakamattomuuden kyseenalaistavien kirjoitustensa takana.

Juha Sipilän on pääneuvottelijana aloitettava työ uuden hallituspohjan luomiseksi eduskuntapuolueista. Suomessa ei saada joutua tilanteeseen, jossa rasistien johtama puolue toimii hallituksessa. Keskustan on kannettava historiallinen vastuunsa yhteiskuntaa vakauttavana arvojohtajana ja luotava päätöksentekoon kykenevä hallituspohja ihmisoikeuksia kunnioittavien puolueiden kanssa.

Mikäli alkuviikon neuvotteluiden pohjalta puheenjohtaja Juha Sipilä tulee esittämään hallitusyhteistyön jatkamista Halla-Ahon johtamien perussuomalaisten kanssa, tulee nuorkeskusta vaatimaan ylimääräisen Keskustan puoluevaltuuston koollekutsumista ja päättämään hallitusyhteistyöstä irtisanoutumista.

Lisätietoja:

Arttu Karila
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

Hilkka Kemppi
Puheenjohtaja
Suomen Keskustanuoret

Jaa tämä artikkeli