Nuorkeskustan ihmisarvopamfletti: Pakolaiskiintiö kymppitonniin

 

Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto julkaisivat yhteisen, kuusikohtaisen ihmisarvopamflettinsa tänään SuomiAreenan yhteydessä pidetyssä Arvoaamiainen-tilaisuudessa. Arvoaamiaisella ihmisarvosta puhuivat Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen sekä maanantaina aloittanut uusi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Pamfletti sisältää kuusi teesiä, jotka nuorkeskustan kaksi liittoa haluavat hallituksen toteuttavan.

”Näissä teeseissä on kyse ihmisarvosta ja yhdenvertaisuudesta. Meille nuorkeskustalaisille nämä arvot ovat sellaisia, joista ei voida tinkiä”, paaluttaa Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi.  ”Oli kyse sitten turvapaikanhakijoista, sukupuolten välisestä tasa-arvosta tai vähemmistöistä, ihmisarvoa kunnioittamattomat lait tulee muuttaa viipymättä. Vaadimme periaatepolitiikkaa.”

Pamfletissa vaaditaan perheenyhdistämisen helpottamista ja pakolaiskiintiön merkittävää nostoa, translain kokonaisuudistusta, sukupuolineutraalia asevelvollisuutta, vammaisten koulutustakuun vahvistamista sekä korkeampia sakkoja seksuaalisesta häirinnästä.

”Hallituksen on aika lunastaa puheet arvoista ja yhtenäisestä arvopohjasta,” vaatii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila. ”Hallitus Juha Sipilän johdolla toimi suoraselkäisesti tehdessään arvoperustaisen hallitusratkaisun, mutta puheiden on nyt muututtava myös teoiksi: näillä teeseillä hallitus tekisi vahvaa, arvolähtöistä ja ihmisarvoa kunnioittavaa politiikkaa.”

 

 

Lisätietoja:

Hilkka Kemppi                                                                                   Arttu Karila

Puheenjohtaja                                                                                  Puheenjohtaja

Suomen Keskustanuoret                                                          Keskustan Opiskelijaliitto

hilkka.kemppi@keskustanuoret.fi                            arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli