Keskustan Opiskelijaliitto: Puoluetyön uudistamisessa uusi vaihde silmään

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) vaatii toimia puoluetoiminnan uudistamiseksi. Viimeaikoina nähty keskustalaisen linjan kirkastuminen julkisuudessa on hyvä ensiaskel kannatuskehityksen oikaisemiseen, mutta pelkästään sen varaan ei puolueen tulevaisuutta voida laskea.

-Vaikuttajakiihdyttämön käyntiin saattaminen on hyvä askel kohti elävämpää ja osallistavampaa keskustaa, mutta määrätietoista työtä puolueen remontoimiseksi tarvitaan edelleen. Seinäjoen puoluekokouksessa kannatusta saaneet näkemykset puoluetyön kehittämisestä täytyy määrätietoisesti ajaa maaliin ennen seuraavaa puoluekokousta, muistuttaa KOL:n puheenjohtaja Arttu Karila.

Ihmisten sitoutuminen puolueisiin on vuosien ajan ollut laskussa. Seurauksena on ollut puolueiden jäsenmäärän lasku, vapaaehtoisten määrän lasku, ehdokashankinnan vaikeutuminen ja puoluekannatusten radikaalit vaihtelut. Kansanliikemäisyyttään korostavalla keskustalla on nyt tuhannen taalan paikka vastata tähän haasteeseen.

-Keskustaopiskelijat kannustavat keskustalaisia rohkeaan keskusteluun. Yksi tapa tukea osallistumista yhteisiin talkoisiin olisi avata puolueen nettisivuille “ideapankki” kehitysideoiden esille nostamiseksi. Nyt on uusien avausten ja tekojen aika, vaatii KOL:n Karila.

KOL tulee tekemään myös omia avauksiaan syksyn aikana Keskusta -liikkeen kehittämiseksi.

Lisätietoja:

Arttu Karila
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

puh. 050 3897260
arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli