Keskustan Opiskelijaliiton Karila: Keskustalta vaaditaan korkeakoulujen visiokeskustelussa herkkää korvaa ja omaa ääntä

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esitteli Helsingin Sanomien haastattelussa hahmotelman korkeakouluvisiosta. Toistaiseksi on epäselvää, kenen hahmotelmasta on kyse.

-Opetusministerin julkistuksen jälkeen on viimeistään aika käydä avointa, julkista keskustelua korkeakouluvisiosta. Keskustan on oltava aktiivinen ja tuotava omat kynnyskysymyksensä ja tulevaisuuden tavoitteensa vision kehittämiseen, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila vaatii.

Keskustan Opiskelijaliitolle on tärkeää, että Suomessa kehitetään ammattikorkeakoulutusta ja yliopistokoulutusta tasavertaisina, mutta eripainotuksilla olevina koulutuksina. Yliopistokoulutuksella on oltava myös jatkossa tiivis yhteys perustutkimukseen ja ammattikorkeakoulutuksella vahva yhteys työelämään.

Suomen korkeakoulutuksen kehittämisen kunnianhimo on asetettava sille tasolle, että korkealaatuista tutkimusta tehdään laajasti koko korkeakoulukentällä.

Lisätietoja:

Arttu Karila
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto
puh. 050 3897260

arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli