Helsingin Keskustaopiskelijat: Emmi Paajanen KOLin varapuheenjohtajaksi!

Helsingin Keskustaopiskelijat esittää Emmi Paajasta Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi. Esimiestyön ja työyhteisön kehittämisen tradenomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa opiskeleva Paajanen toimii tällä hetkellä ammattikorkeakouluopiskelijoiden kattojärjestö Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKissa koulutuspolitiikasta vastaavana hallituksen jäsenenä, ja KOLin liittohallituksen asiantuntijajäsenenä.

“Keskustaopiskelijoiden tulee vaatia puolueelta rohkeita keskustelunavauksia korkeakoulutuksesta ja koulutuspolusta läpi eliniän. Keskustalainen koulutuskeskustelu jämähtää usein saavutettavuuteen. Se on äärimmäisen tärkeää, mutta lisäksi me tarvitsemme linjauksia koulutuksen sisältöihin ja sen toteuttamisen keinoihin. Keskustaopiskelijoilla on kiistämätön avainasema tässä keskustelussa puolueen sisällä, ja tahdon olla nostamassa ratkaisuja pöydälle,” linjaa Paajanen.

Keskustaopiskelijat asuvat ja opiskelevat pääsääntöisesti suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa. Tämän vuoksi Paajanen näkee, että opiskelijoilla on puolueen sisällä kantava rooli kaupunkipoliittisessa keskustelussa.

“Merkit kannatuksen laskusta suurissa kaupungeissa ovat hälyttäviä. Keskustalaiset jaksavat ansiokkaasti muistuttaa, että keskustelu ei saa lähteä kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelusta – mutta nyt on aika ottaa seuraava askel. Meidän tulee tuoda pöydälle avauksia kaupunkien kehityksestä ja niiden asukkaiden hyvästä elämästä.”

Savonlinnassa syntynyt Paajanen on ollut keskustalainen vuodesta 2014, ja toiminut Helsingin Keskustaopiskelijoiden johtokunnassa vuodesta 2015 saakka. Lisäksi hän toimi viime vuonna Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana vastaten opiskelijakunnan johtamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä ja kuntavaikuttamisesta. Aiempaa kokemusta hän on kerryttänyt muun muassa Tradenomiliiton valtuuston opiskelijaedustajana ja Suomen Lukiolaisten Liiton Kaakkois-Suomen piirissä.

“Tunnen Emmin armottomana faktatiedon puolestapuhujana, joka ei koskaan unohda tuoda esille sitä, että maailma ei ole mustavalkoinen, vaan asioita voi aina tarkastella lukemattomista erilaisista näkökulmista. Jos substanssiosaamisella on näissä vaaleissa jotain merkitystä, niin kyllähän se niin on, että Emmin paikka on Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajana,” sanoo Helsingin Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Valtteri Markula.

Lisätietoa:

Emmi Paajanen, emmi.paajanen(at)gmail.com

 

 

Jaa tämä artikkeli