KOLlin Karila kiittää Sipilää erinomaisesta avauksesta: Erasmus -opiskelijavaihto tulisi laajentaa Afrikkaan

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila on ilahtunut pääministeri Sipilän avauksesta, jossa tämä ehdotti Euroopan unionin Erasmus -ohjelman laajentamista Afrikkaan. Sipilä nosti asian esille EUn ja Afrikan Unionin huippukokouksessa Norsunluurannikolla

-Nuoret rakentavat siltoja maailmanlaajuisesti tavalla, joka edistää keskinäisen ymmärryksen lisäämistä. Erasmuksen laajentaminen toisi globaalisti ajattelevat nuoret yhteen. Ilmastonmuutoksen torjuminen, kansainvälinen työ rauhan puolesta sekä demokratian puolustaminen vaativat globaaleja rintamia, Karila muistuttaa.

Karila nostaa Erasmuksen laajentamisen mahdollisuudet myös Suomesta katsottuna itään. Opiskelijavaihdon laajentaminen Erasmuksen kautta myös Venäjälle olisi Karilan mukaan uusi väylä keskinäiselle ajatusten vaihdolle.

-Erasmuksen laajentaminen Venäjälle olisi myös muutos oikeaan suuntaan. Nuorten kesken vanhat jakolinjat unohtuvat, koulutus ja tieto pääsevät vapaasti kulkemaan rajojen yli. Jokainen uusi väylä keskinäiselle dialogille on tervetullut, Karila sanoo.

 

Lisätietoja:

Arttu Karila

puheenjohtaja

Keskustan Opiskelijaliitto

puh. 050 3897260

arttu.karila@keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli