Keskustaopiskelijat: Valtionvelkakakku huutaa leikkausta, ei lisäkuorrutetta veronkevennyksistä

Suomen talous on ollut positiivisessa nosteessa viime vuosina maailmantalouden kasvun ja hallituksen täsmätoimien ansiosta. Nousukauden ja vaalivuoden huumassa sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo väläytteli viikonloppuna ensi vuoden budjettiin 200-300 miljoonan euron ansiotuloveron kevennyksiä. Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo leikitteli ajatuksella verohelpotuksista jo viime kevään kehysriihen aikaan, ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lämmitteli puolueensa äänestäjäkuntaa maalailemalla massiivia korotuksia eläkkeisiin.

Keskustaopiskelijat ovat huolissaan euroalueen vakaiden talouskasvunäkymien, kohentuneen työllisyystilanteen ja vaalilupauksien sokeuttavasta vaikutuksesta. Useat talousasiantuntijat ovat selkeästi kehottaneet valtiota korkeasuhdanteessa kireään finanssipolitiikkaan, että Suomella olisi varaa elvyttää taantuman iskiessä. Lisäksi ikääntyvä väestörakenne asettaa omat paineensa taloudellisista resursseista huolehtimiselle, jotta lähitulevaisuuden rakenneuudistukset pystytään toteuttamaan.

““Talouden nousun myötä joidenkin poliitikkojen mielestä on aika veronkevennyksille ja jakovaralle. Nyt on kriittinen kohta talouden suhteen, meidän tulee rakentaa taloudellista puskuria ja päästä velkaantumisen kierteestä pois. Veronkevennykset veisivät tulevalta hallituskaudelta mahdollisuuden tehdä tarpeellisia panostuksia esimerkiksi koulutukseen ja perusturvauudistukseen” muistuttaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Keskustaopiskelijat kehottavat pääministeri Juha Sipilää olemaan järjen äänenä kollegoilleen elokuun lopun budjettiriihessä. Massiivisten veronkevennysten sijaan nyt tarvitaan panostuksia koulutukseen ja osaamiseen. Keskustaopiskelijat vaativat hallitusta osoittamaan lisärahaa muunto- ja täydennyskoulutuksiin. Panostukset elinikäiseen oppimiseen ovat tarpeen sen noustessa yhä suuremmaksi osaksi korkeakoulujen roolia.

“Valtionvelka kasvaa edelleen, ja se tulee näillä toimilla kasvamaan jatkossakin. Vipattava vaalijalka ei ole syy vastuuttomaan talouspolitiikkaan. Kannatuksen kasvu täytyy hakea muulla tavalla kuin lupailemalla poskettomia kädet nuorempien sukupolvien taskuissa,” jyrähtää Piiparinen.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

 

Jaa tämä artikkeli