Nuorkeskusta esittää Anna Sirkiää eurovaaliehdokkaaksi

Suomen Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto esittävät turkulaista Anna Sirkiää Keskustan eurovaaliehdokkaaksi.

“Euroopan unioni tuntuu olevan suomalaisille etäinen, keskustelua on vähän ja pinnallisesti ja päättäjiksi lähetetään lähinnä pitkän uran tehneitä valtiopäivämiehiä viimeiselle kaudelleen ennen eläkettä. Näen, että Euroopan unioni tarvitsee sukupolvenvaihdoksen. Nuoria päättäjiä, jotka ovat valmiita kehittämään sitä ja rakentamaan aidosti toimivaa unionia,” linjaa eurovaaliehdokkaaksi pyrkivä Anna Sirkiä.

Keskustanuoret ja -opiskelijat ovat päättäneet esittää puolueelle, että Sirkiä nimettäisiin Keskustan eurovaaliehdokkaaksi marraskuun puoluevaltuustossa Turussa. Opiskelijat ja nuoret voivat yhdessä esittää puolueelle viittä ehdokasta. Muut ehdokasesitykset tehdään syksyn aikana.

“Anna on aina osoittanut suurta mielenkiintoa ja valmiutta perehtyä Euroopan Unioniin ja kansainvälisiin kysymyksiin. Työ puolueen ja nuorten piirijärjestöissä on valmistanut hänet vaikuttamaan myös Euroopan tason päätöksentekoon,” kertoo Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

“On erityisen tärkeää, että Keskusta nimeää eurovaaliehdokkaikseen uuden sukupolven päättäjiä, jotka ovat valmiita kantamaan vastuuta erityisesti nyt, kun yhtenäisen unionin on oltava entistä vahvempi myös globaalilla tasolla. Anna Sirkiä olisi valovoimainen osa Keskustan eurovaaliehdokkaiden joukkoa”, summaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Anna Sirkiä on aiemmin ollut ehdolla eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä menestyen ensikertalaiseksi erinomaisen hyvin. Nuorkeskustalla on yhteinen näkemys siitä, että Sirkiä on valmis sekä poliittisen osaamisensa että kampanjakokemuksensa perusteella tekemään vahvan, näkyvän ja vaikuttavan eurovaalikampanjan.

Sirkiä toimii tällä hetkellä Olavi Ala-Nissilän eduskunta-avustajana ja Varsinais-Suomen Keskustan varapuheenjohtajana. Aiemmin hän on toiminut Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana sekä aktiivisesti myös Turun Keskustaopiskelijoissa.

Lisätietoja

Anna Sirkiä
0509177640
anna.sirkia@eduskunta.fi

Auli Piiparinen
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi
050 389 7260

Suvi Mäkeläinen
Puheenjohtaja
Suomen Keskustanuoret
suvi.makelainen@keskustanuoret.fi
050 384 6820

Anna Sirkiä
Jaa tämä artikkeli